Arbetsdag 5 maj

26 mars 2012

Som vi tidigare har annonserat här på webben och även genom anslag i varje trappuppgång så ska vi ha en gemensam arbetsdag den 5 maj. Läs mer om vad som måste göras på anslaget, som även återges i filen nedan.

Mötesplats kl. 9: Grillplatsen vid cykelboden mellan fyravåningshusen vid Alderholmsgatan och Gnistens Gränd.

Brf Stuvaren har ett utmärkt läge och i grunden en god ekonomi. Och värdet på lägenheterna har faktiskt gått upp en hel del sedan de första medlemmarna flyttade in 2007. Men vi har en finansiering med stora gemensamma lån och en förvaltning som leder till förhållandevis höga månadsavgifter.

- När det gäller lånen är vi beroende av när omförhandling kan ske. Under innevarande år har vi sänkt kostnaderna för ett av lånen markant genom att byta kreditgivare.

- När det gäller förvaltningen arbetar styrelsen med olika förslag som innebär att vi som medlemmar och därmed fastighetsägare måste ta ett större ansvar själva. Vi har nog inte råd att köpa lika många tjänster som vi hittills har gjort, om vi ska kunna hålla månadskostnaderna nere på en godtagbar nivå. Vi återkommer till den frågan på stämman i maj.

Men ett synnerligen viktigt bidrag till att vi ska kunna hålla en rimlig avgiftsnivå är att alla bidrar så gott man kan till vår gemensamma ekonomi genom att t.ex. ställa upp på våra medlemsdagar eller att rätta till fel eller brister som man ser och som är lätta att åtgärda. Det finns ingen finansiär utom vi själva som tar hand om dessa problem. Ingen hyresvärd att ringa, ty hyresvärden är vi själva.

Ingen behöver förstås utföra några stordåd, bara bidra lite grand. Vi har sparat tiotusentals kronor totalt, och flera hundralappar på månadsavgifterna, genom de arbetsdagar vi hittills har haft.

Så med förhoppning om en stor uppslutning hälsar vi alla välkomna att delta den 5 maj.

/Styrelsen