Parkeringen vid Alderholmsgatan

24 januari 2012

Under rubrikerna "Pågående ärenden inom föreningen" den 13 december och "Parkeringsbekymmer" den 19 november har vi beskrivit den dialog vi har haft med kommunen angående den allmänna parkeringen mellan Alderholmsgatan och kanalen. I kommunens svar sades bl.a. följande:

"Vid gårdagens trafiksamråd beslutades att halva parkeringen på Alderholmsgatan ska ha två timmarsbegränsning under vardagar mellan 08-22. Övriga parkeringen kommer att få 24 timmar som längsta tillåtna parkeringstid på vardagar, precis som alla andra parkeringsplatser i centrala Gävle. Dessutom kommer det att bli två stycken parkeringsplatser reserverade för innehavare av parkeringstillstånd för rörelsehindrade."

Även om det står "vardagar" i svaret har det varit lite oklart vad som egentligen gäller på helgerna. Efter att ha ställt en direkt fråga till kommunen har vi fått beskedet att det verkligen är endast på vardagar som begränsningen två timmar gäller.

Med detta besked har styrelsen beslutat att inte gå vidare med parkeringsfrågan. På den del av parkeringen som är skyltad med tvåtimmarsparkering gäller alltså begränsningen mellan kl 8 och 22 måndag-fredag. På den övriga delen av parkeringen ska det gälla 24-timmarsparkering måndag-fredag. På helgerna finns inga tidsbegränsningar.

/Styrelsen