Parkeringsbekymmer

19 november 2011

I anslutning till att Fullriggaren, det nya höghuset vid entrén till Gävle Strand, blev inflyttningsklart ändrades bestämmelserna för parkeringen mellan Alderholmsgatan och kanalen. Samtidigt som den utökades genom att ett tidigare "aktivitetsområde" omvandlades till parkering.

De nya reglerna innebär att endast tvåtimmarsparkering är tillåten. Parkerade bilar har redan "varningslappats" och nästa steg är väl att straffavgifter tas ut.

Den nya ordningen har ifrågasatts av både bostadsrättsföreningens och samfällighetsföreningens styrelser. Vi har i och för sig förståelse för att parkering måste tillhandahållas för besökare till Fullriggaren, t.ex. den hälsocentral som finns inrymd där. Det vi inte förstår är varför tvåtimmarsparkering ska gälla även på nätter och helger, vilket påtagligt försvårar för såväl boende som besökare till våra fastigheter att parkera.

Bostadsrättsföreningen och samfällighetsföreningen har därför lämnat en gemensam skrivelse till kommunens Tekniska kontor där vi föreslår att man i stället inför avgifter för parkering på vardagar och fri parkering på nätter och helger. Vi har ännu inte fått något svar från kommunen men vi kommer att fortsätta att driva frågan tills vi får en rimlig lösning. Det är mycket svårt att förstå varför kommunen vill begränsa parkeringen på nätter och helger till två timmar. Det kan knappast finnas något kommunalt intresse av att parkeringen är tom medan vi själva och våra besökare får parkera någon annanstans - längre bort. Skrivelsen till kommunen kan laddas ner nedan.

Av våra egna p-platser finns en ledig för uthyrning på den östra parkeringen från den 6 december. Vi har även lite löst diskuterat hur vi ska göra med våra båda handikapplatser. Dessa används nu mest av busparkerare. Har ni medlemmar några synpunkter på det?

/styrelsen