Resumé från stämman 2013

03 juni 2013

Stämman, torsdagen den 23 maj, ägde rum i HSBs lokaler. Omkring trettio medlemmar deltog.

Årsmöteshandlingarna med verksamhetsberättelsen hade skickats ut i förväg och gicks igenom. Ett förslag om små odlingslotter, i form av planteringslådor som placeras ut på gräsmattorna enligt en ordnad plan (beroende på hur många som är intresserade), presenterades och intresserade kan anmäla sig till Anna Ehrling (Gnistens gränd 2). Se särskild nyhet.

Till den nya styrelsen framfördes önskemål om en s.k. skvallerspegel i den västra kröken på Gnistens gränd. Önskemål om att byta dörrkoder innan sommaren framfördes också. Det sistnämnda kommer att ske den 15 juni, se särskild nyhet. Låstjänst, som byter koderna, kommer också att slutföra justering av tryckena (handtagen) i lägenhetsdörrarna före semestern. Berörda meddelas särskilt.

Värmefrågan (i vissa lägenheter går det inte att reglera värmen) och dräneringsfrågan (marken sjunker undan, särskilt altanerna på Gnistens gränd) berördes på stämman. I bägge fallen har styrelsen haft omfattande kontakter med HSB och deras jurister för att komma till rätta med ansvarsfrågan. Värmefrågan är på väg att lösas för alla berörda och vissa lägenheter har redan åtgärdats. Orsaken till problemen har varit flera, bland annat felaktiga installationer och undermåligt underhåll.

Problemen med de svajiga altanerna kvarstår. HSB och de berörda entreprenörerna har gjort kortsiktiga justeringar men fortfarande saknas en långsiktig lösning. Ärendet är under ständig bevakning från styrelsens sida, som fortsatt hävdar att det är HSBs ansvar att åtgärda och stå för kostnaderna, inte föreningens. De medlemmar som önskar fylligare information om hela processen är välkomna att höra av sig till styrelsen.

I direkt anslutning till stämman höll den nyvalda styrelsen ett konstituerande möte, där det beslutades att Eva Åsén Ekstrand fortsätter som ordförande ett år till. Likaså under ett år till fortsätter Kjell Helling som vice ordförande och Eije Sjödin som sekreterare. Övriga i styrelsen är Eva Olsson, Evalotta Ivarsson och Jan Holmström. Det ska även vara en HSB-representant, men den posten är tills vidare vakant.

Stämmoprotokollet kan du ladda ner nedan.

/Styrelsen