Startproblem med vår värme

23 september 2011

Många har hört av sig den senaste veckan om att elementen är kalla trots att temeraturen nattetid börjar närma sig nollstrecket. Uppenbarligen är det något fel som måste åtgärdas för att värmeanläggningarna (det finns en sådan i varje byggnad) ska gå igång efter sommarvilan.

En samlad felanmälan har gjorts för alla våra byggnader och vår konsult HSB har lovat att kolla och åtgärda alla anläggningar. Efter vad vi har förstått så fortsätter det dock trots detta (och trots att elementen har luftats, vilket ni var och en måste göra allra först) att vara kallt i vissa lägenheter. I så fall finns det inget annat att göra än att ni ånyo felanmäler till HSB. Se Felanmälan.

Vi är medvetna om att svaret vid en felanmälan till HSB ibland är att ni ska vända er till styrelsen. Så ska det inte vara ty vi kan inte göra mycket annat än att uppmana er att åter ta kontakt med HSB. Självklart ska ingen behöva frysa i föreningens lägenheter. Så om ni får det beskedet när det gäller värmen så stå på er och hänvisa till detta meddelande.

Om det visar sig att felet kvarstår mer allmänt, trots HSB:s åtgärder, får vi ta nya tag och kräva en ny allmän genomgång av alla vår anläggningar. Ty en sak kan vi alla vara överens om och det är att så här får det inte fortsätta! Förra vinterns problem får inte visa sig bli bestående. I så fall måste vi överväga mer radikala förändringar. Vi väntar dock med den frågan tills vi ser hur först startproblemen och sedan vintern 2011/2012 utvecklar sig.

/Styrelsen