Värmen i kylan

06 februari 2012

Värmen i våra lägenheter har varit något av en följetong de senaste höstarna/vintrarna. Flera medlemmar har fortfarande problem med värmen och även i gästlokalen har det varit oacceptabelt kallt.

Vi har konstaterat att vi inte kan fortsätta med ideliga brandkårsutryckningar. Dels är det jobbigt för de medlemmar som berörs, dels kostar det onödiga pengar för oss som förening. Vi har därför påbörjat en utredning för att gå till botten med problemen.

Till att börja med har vi låtit göra en analys av vattnet i värmesystemet. Enligt den konsult vi har anlitat kan man den vägen se vilka åtgärder som kan behövas för att få bort de föroreningar som av allt att döma finns i systemet och som leder till att cirkulationen inte fungerar. Förmodligen kommer det att behövas insatser i form av rensning av systemet och installation av någon slags filteranordning. Problemet är som vi har förstått välkänt på marknaden men de felande installationerna ingick inte i det som vi köpte från HSB.

Vid inspektionen visade det sig dessutom att det fanns felinställningar i systemet och att vissa pumpar bör bytas ut eftersom de har förstörts av föroreningarna. Vi får svar på proverna om ca tre veckor och därefter kommer vi att ta ställning till hur vi går vidare. Vi hör av oss igen så fort vi har någon ny information att förmedla.

/Styrelsen