Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Turning Torso

MALMÖ Västra Hamnen

All info om Turning Torso finns att läsa på www.turningtorso.se.

I Turning Torso i Västra Hamnen bor du i en ikonisk byggnad med havet som närmsta granne och på promenadavstånd till Malmös stadskärna. Härifrån nås caféer, naturstråk, gym, dagvaruhandel, restauranger och kommunikationer på bekvämt promenadavstånd. Detta attraktiva läge erbjuder även närhet till pendlarvänliga Centralstationen.
Byggnadsinformation
Byggår 2005
Antal bostäder 148
Antal rum 1 - 5 rum och kök
Hyra 10440 - 35568 kr / mån

Bilder

Lediga lägenheter

Det finns inga lediga bostäder i fastigheten just nu

Nyligen förmedlade lägenheter

Lägenheter i fastigheten

1 rum
18
35,0 - 49,0 kvm
1.5 rum
34
63,0 - 81,0 kvm
2 rum
43
64,0 - 107,0 kvm
3 rum
41
90,0 - 147,0 kvm
4 rum
11
144,0 - 168,0 kvm
5 rum
1
190,0 - 190,0 kvm

Fakta om Fören 3

Adress:
Turning Torso
211 15 MALMÖ
Byggår: 2005
Antal bostäder: 148
Antal rum: 1 - 5 rum och kök
Hyra: 10440 - 35568 kr / mån

Om området

Startskottet för utbyggnaden av Västra Hamnen blev den europeiska bostadsmässan Bo01 som arrangerades 2001. Temat för bomässan var "Framtidsstaden i det ekologiskt hållbara informations- och välfärdssamhället" och förutom utställningsområdet uppfördes en helt ny stadsdel med innovativa miljölösningar, spännande arkitektur och stadsmiljöer.

I senare satsningar som Flagghusen, Fullriggaren och Kappseglaren är fortfarande ny miljöteknik och hållbarhet i fokus. I Fullriggaren finns bland annat Sveriges största samling av energieffektiva byggnader och det är också det största området i landet där man samlar in organiskt avfall via avfallskvarnar i varje hushåll.

En attraktiv del av staden
Västra Hamnen lockar besökare från hela Malmö och världen. Turning Torso, ritad av den spanske arkitekten Santiago Calatrava är en självklar attraktion med sin skruvade design och sina 190 meter över havet. Sundspromenaden har blivit ett av Malmöbornas favorittillhåll sommartid och Djuphavsbadet har tagit över en del av Ribersborgsstrandens popularitet. I Stapelbäddsparken möts skateboardentusiaster och Dockan har blivit en marina för fritidsbåtar.

Urbant och naturnära
Idag rymmer Västra Hamnen många olika funktioner och verksamheter. Varvsarbetare har ersatts av studenter på Malmö Universitet och anställda inom bland annat nya media, miljöteknik och byggbolag. Målsättningen att bli ett nationellt exempel för hållbart stadsbyggande har uppnåtts och nu väntar nya utmaningar. Västra Hamnen är långt ifrån färdigutvecklat och det finns stor potential att fortsätta utveckla området till en urban, naturnära och levande stadsdel med hög livskvalitet.

Karta