Vattenläcka

27 juli 2021

På morgonen den 26/7 uppstod en vattenskada i en lägenhet efter att en ballofix monterats bort av misstag vid en köksrenovering. Då ledningen var trycksatt varmvatten så spred sig vattnet snabbt till två närliggande lägenheter. 

Tyvärr lämnade brandmännen som hjälpte till på plats felaktiga uppgifter till nyfikna medlemmar om att det skulle röra sig om byggfusk vid stambytet. Skadorna som uppkom beror istället på att ingen fackman fanns på plats vi renoveringen.

Vattenskadorna uppstod alltså pga avsaknaden av fackmannamässig kunskap, inte på det arbetet som utförts under stambytet. 

Med anledning av den här händelsen kommer föreningen att skärpa sina regler som gäller vid renovering av badrum, vvs, el eller ventilation. Styrelsen kommer i fortsättningen att kräva skisser på vad som ska utföras, vem som ska utföra arbetet samt intyg på att den som utför arbetet är fackmannamässigt utbildad inom området.

Felaktigt utförda arbeten kan kosta föreningen miljoner varje år och är något som vi alla medlemmar får vara med och betala.