Inbrott

18 december 2017 Inbrott i källarförråd.

Vi har haft flera inbrott i källarförråden på Klbv 11. Vad vi vet nu så är fem stycken drabbade. Det finns inga brytmärken på dörr eller karm, så antingen har någon obehörig kommit över en nyckel eller så har dörren inte riktikt gått i lås. Viktigt att man känner lite på dörren att den verkligen blir låst när man går därifrån. Inbrotten sker tydligen på dagtid och det man kan göra är väl att hålla ögonen öppna om man ser eller hör något som verkar onormalt. För er som är drabbade rekommenderar vi att polisanmäla och kontakta era försäkringsbolag.

    Styrelsen genom Håkan Z

 

Uppdatering 19/12: Fler inbrott har upptäckts. Nu har även källarförråden i Klbv 13 blivit drabbade. Styrelsen har varit i kontakt med Brandbergens Låshörna och överväger att byta lås i de drabbade portarna, dock kan det bli lite rörigt då nya nycklar måste delas ut både till medlemmar och fastighetsskötare samt förvaltare. Mer information kommer.

 

   Styrelsen genom Håkan Z

 

Uppdatering 24/12: Ytterligare några förråd har drabbats, även denna gång i port 13. Hasse Swartlinger var nere och konfronterade tjuvarna och blev omkullknuffad, som tur var inga skador. En kille med mörka kläder med huva på och en tjej med en hund. De försökte baxa iväg ett skåp men blev som sagt avbrutna. Det är inte helt lätt att "bara byta lås" då det är många som behöver tillgång till källarplanet. Boende, förvaltare, fastighetsskötare till exempel. Är det någon som sett något eller kanske känner igen tjuvarna, så går det jättebra att höra av sig till styrelsen eller polisen. Polisen är tacksam för tips i frågan eftersom det hänt flera gånger. 

Styrelsen genom Håkan Z