Stambytesinformation

13 juni 2020 Viktig information till alla medlemmar

Dags att åtgärda våra avloppsstammar

 

Våra fastigheter har med marginal passerat femtioårsdagen. Man brukar räkna med att avloppsstammar håller i cirka 50 år. För två år sedan åtgärdades alla markförlagda avloppsledningar, även de under husens bottenplatta. Nu återstår att gå vidare med stammar och rör i fastigheterna.

 

Styrelsen kommer att ge Riksbyggen i uppdrag att undersöka skicket på dessa ledningar och föreslå lämpliga åtgärder. Man kommer att överväga olika lösningar dvs. relining eller traditionellt stambyte.

 

En sådan undersökning kräver tillträde till ett antal lägenheter för filmning och provtagning. Med hänsyn till att vi just nu lever med ”covid-19” är det lite osäkert när detta kan anses vara lämpligt. Vi räknar dock med att kunna påbörja undersökningen senare i år. Avisering om tillträde kommer att ske i god tid.

 

Styrelsen kommer att redovisa resultatet av Riksbyggens undersökningar och vad vi anser vara bästa lösningen. Beslut om åtgärder kommer sedan att tas på en extrastämma.

 

Eftersom det rör sig om omfattande åtgärder som kräver noggrann planering och en del utmaningar att lösa på vägen, kommer hela processen att ta tid i anspråk, naturligtvis också beroende på vilka åtgärder som behöver göras. Styrelsen kommer dock fortlöpande att informera om utvecklingen.

 

 

Styrelsen Brf Anden