Info från HSB om snöröjning!

09 november 2016

Hej!

Vi är idag ute på ny runda för att röja efter gårdagens snöfall. Då det igår var en kamp mot klockan gjordes i första hand väldigt grov skottning bland annat med fokus på att ge boende och besökare minst ett alternativ att ta sig in och ut samt ge förutsättning för utryckningsfordon. Tex hos några av er skottades exempelvis framsidor av fastigheten men inte baksidor.

Status nu är att fortsätta öppna upp. Som nämnt igår hade många av de ytor som skottats på förmiddagen igår snöat igen under eftermiddag och kväll. Vi startade tidigt i morse och kommer att arbeta på tills vi kommit runt samtliga områden. Gårdagens snöfall har nu börjat töa. Skottade ytor är på de allra flesta områden tilltrampad med ett underliggande lager av snö, modd eller is. Detta håller nu på att smälta och bilda halka.

Vi är medvetna om situationen och att de plusgrader som är nu, i kombination med nattens kommande minusgrader, kommer att innebära halka. Den sand som kommer ut idag, kommer troligen att smälta ner i modden och inte ge effekt under morgondagen när täcket frusit på. Därav kommer vi att fortsätta sandning imorgo

 


HSB Mark


Till nyhetslistan