Sprängningarna av grannfastigheten The Lab

05 mars 2017 Information gällande sprängningarna av grannfastigheten The Lab

För- och efterbesiktning har skett av vår fastighet inför vår grannes sprängningsarbeten.
Vi har varit i kontakt med det företag, Bergsäker AB, som har uppdraget från SSM (Byggherren) att kontrollera omgivande fastigheters status.

Vi har fått följande svar på våra efterfrågningar:
Det är vi på Bergsäker som har utfört besiktningar både före och efter markarbetena för rubricerat projekt. I samband med markarbetena utfördes även vibrationsmätningar i området, även på er fastighet.
Jag har gått igenom besiktningsprotokollen och även tittat på registrerade vibrationsvärden.

Det stämmer det du säger att det finns förändringar i protokollen. Dessa förändringar är dock av sådan karaktär att det inte går att härleda till markarbetena, vilket styrks ytterligare när jag tittar på vibrationsnivåerna för er fastighet. Vibrationerna var låga under hela tiden för markarbetena.
Det är mycket vanligt att fin- torr- och krympsprickor uppstår över tid på naturlig väg. I protokollen fann jag även en del trasiga kakelplattor, men med tanke på de låga vibrationsnivåerna är min bedömning att de uppkommit på annan väg.
Den största delen av alla sprickor i er fastighet fanns redan innan markarbetena för The Lab utfördes, vilket också kan anses fullt normalt.
Har du fler frågor eller funderingar går det jättebra att höra av dig.

Tack på förhand.
Med vänlig hälsning
Johan Wikström

Ovanstående innebär att SSM inte kommer att vida några åtgärder.  Styrelsen har med hänsyn till ovanstående beslutat att inte gå vidare i detta ärende.

Om du önskar driva frågan vidare kan du göra det på egen bekostnad. Ta i så fall kontakt med
Johan Wikström, Bergsäker AB på johan.wikstrom@bergsaker.se  eller 0733-471274.