Styrelseinformation decembermötet 2022

13 januari 2023

Byte av torktumlare tvättstugan på Lundagatan

Just nu pågår ett byte av torktumlare i tvättstugan på Lundagatan. Bytet beräknas vara klart den 16 januari. Bytet görs för att förbättra torkningen och för att spara energi. Den nya torktumlaren beräknas spara ca 30 procent elförbrukning.

Styrelsen ber om ursäkt för eventuella besvär detta medför under arbetets gång.

 

Installation av el-bilsladdare parkeringsplatser 9-16

Under under veckorna 5 och 6 kommer installation av åtta nya elbilsplatser göras på parkeringsplatserna 9 t o m 16. När detta är klart kommer vi påbörja uthyrning av dessa platser till boende i kö för en elladdplats.

Styrelsen kommer inom kort återkomma separat till de som hyr dessa platser för information om hur detta kommer påverka varje enskild hyresplats.

 

Kontroll av brandvarnare – brandsäkerhet i fastigheten

Vi uppmanar samtliga boende att kontrollera sina brandvarnare i lägenheterna. Testa att ert back-up batteri fungerar samt brandvarnarens funktion. det görs genom att trycka på Test-funktionen på er brandvarnare. Vill man vara extra säker på att den fungerar finns en särskild rökgas att köpa för att testa den egna brandvarnaren. Sök på internet för tips hur man kan göra. 

Det ska finnas en fungerande brandvarnare i alla lägenheter, det är varje enskild lägenhetsinnehavares ansvar. Fungerar inte brandvarnaren, eller det saknas en i er lägenhet, behöver ni åtgärda detta så snart som möjligt.

Styrelsen har genomfört en årlig översyn av brandskyddet i fastigheten och bl a bytt ut brandsläckare för att säkerställa att allt fungerar. 

 

Lediga parkeringsplatser i garaget

Det finns fortfarande tre lediga parkeringsplatser i garaget för personbil (850 kr/mån), tre lediga parkeringsplatser för MC (200 kr/mån) och fyra lediga platser för takboxar (42 kr/mån). 

Kontakta HSB Service om ni är intresserade av att hyra. Det finns även möjlighet att hyra en andra parkeringsplats med särskilda villkor, 1 månad uppsägningstid.

Vill man hyra en elbilsplats är det idag kö till dessa. Kontakta HSB Service för att ställa upp er i kö.

 

Byte av försäkringsbolag till Trygg Hansa

Fr o m 1 januari 2023 har BRF Asplunden flyttat fastighetsförsäkringen till Trygg Hansa. I försäkringen ingår en kollektiv bostadsrättsförsäkring för egendomsskada i bostadsrätten, Drulleförsäkring och Utökat Bostadsrättsförsäkring. Villkor och för dessa försäkringar kommer läggas upp på föreningens hemsida inom kort.  

Skadedjursbekämpning i fastigheten eller lägenheter sker via Nomor Försäkring AB och anmäls direkt hos www.nomor.se Försäkringen har ingen självrisk.