Styrelseinformation februari 2024

07 februari 2024

Upphandling Solcellsinstallation är klar

Styrelsens uppdrag från föreningsstämman att upphandla Solceller är nu genomfört.

Under hösten har arbetsgruppen tittat på sju olika leverantörers offerter. Valet föll till slut på Svea Solar p g a av den tekniska lösningen, pris per producerad kWh och för att de idag är en av de större aktörerna på den svenska marknaden. Totalt kommer vår anläggning producera ca 83 000 kWh/år. Det motsvarar ca 17 % av föreningens nuvarande årsförbrukning. Det kommer finnas plats för att utöka anläggningen eller installationer av andra energisparande åtgärder i framtiden.

Svea Solar kommer under våren påbörja installera solceller på taken på båda huskropparna. Solcellerna kommer monteras platt mot taket och därmed inte skapa onödiga reflektioner för oss och våra grannar. Förhoppningen är att solcellsanläggningen kommer vara klar inför sommarsäsongen. Styrelsen återkommer med mer information om vad som kommer ske under installationen och hur det kommer påverka oss boende under tiden.

Styrelsen tackar medlemmarna Caroline och Marina i Energispargruppen för deras tid och deras expertstöd i den här processen!

 

Nya regler för trivsel och ordning gällande uteplatser/altaner

Styrelsen har fattat beslut om nya regler gällande ansvar för underhåll och skador samt vad som får finnas på alternerna. Dessa finns att läsa i sin helhet på vår hemsida.

https://www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden/boendeinformation/trivselreglerstadgar/terasseruteplatser/

Det är allas ansvar att hålla sig underrättade om vad som gäller. Vi ber er därför läsa dessa och återkomma till styrelsen vid frågor.

 

Garageplatser

Som ni kanske märkt har vi inte höjt avgifterna för garageplatserna ännu trots att det aviserades i november. Innan det sker kommer samtliga hyresavtal för parkeringsplatser att tecknas om. Det kommer göras under våren.

Styrelsen ber därför samtliga som har en garageplats att skriva under de nya avtalen när de kommer så snart som möjligt. Detta för att slippa ytterligare avgifter till HSB för arbetet med att undvika att det behöver skickas rekommenderade brev till samtliga boende.

Det finns idag lediga parkeringsplatser, både elladdplatser, vanlig bil och motorcykel. Anmäl ert intresse till HSB medlemsservice för att hyra. Information om hur ni gör finns på hemsidan:

https://www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden/boendeinformation/garage/

 

 

Andrahandsuthyrning

Styrelsen följer alla kända andrahandsuthyrningar för att se till att avtal finns på plats. För att inte riskera att det blir något fel ber vi alla som hyr ut i andrahand att kontakta styrelsen och säkerställa att allt är rätt hanterat. Läs på hemsidan om vilka regler som gäller:

https://www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden/boendeinformation/andrahandsuthyrning/