Styrelseinformation februarimötet 2023

16 mars 2023

Andrahandsuthyrning

Styrelsen vill påminna om de regler som gäller för andrahandsuthyrning. För allas trygghet och säkerhet vill vi veta om vem som bor och befinner sig i föreningen. Se Boendeinformation på vår hemsida.

 

OVK- besiktning

Besiktningen är genomförd med mycket god tillgänglighet till lägenheterna (98%) vilket vi tackar er boende så mycket för. Föreningen har fått några anmärkningar som måste åtgärdas. De lägenheter som berörs av dessa anmärkningar kommer styrelsen inom kort att separat kontakta. Dessa anmärkningar var så få att vi fått ett OVK godkännande, som gäller sex år framåt.

 

Filter under radiatorerna/värmeelementen

I samband med OVK kontrollerades också lägenheternas filter under radiatorerna/ värmeelementen.

Många lägenheter är enligt besiktningen i stort behov av att byta/ rengöra sina filter. Föreningen har fördelaktigt köpt in ett antal filter, som finns till försäljning till priset 170:-/ st. Kontakta styrelsen om du är i behov av dessa filter.

 

Rastning husdjur

Vi vill påminna om förbudet att rasta husdjur på vår innergård. Snön och ögonvittnen kan bekräfta att det slarvas på sina håll om detta. Tänk på att våra grönytor är lekplatser och samlingsytor. Håll därför era husdjur i band och använd de stenlagda ytorna när ni trafikerar er på innergården.

 

Statligt elstöd

Vi vet ännu inte om och hur mycket vi får i eventuellt statligt elstöd i Brf Asplunden. Förhoppningen är att vi senast kommer att berätta mer på årsstämman i maj. Elavtalet är mellan föreningen och elbolaget (dvs vi betraktas som ett företag i sammanhanget) och under både 2021 samt 2022 tom september hade vi ett fast pris på elavtalet som gjorde att vi inte blev exponerade för dom extrema marknadshöjningarna och därav inte heller behövde justera priset ut mot boende i föreningen. 

Mvh Styrelsen