Styrelseinformation januarimötet 2023

01 februari 2023

Felanmälningar

Alla vi som bor i Brf Asplunden kan själva anmäla fel och skador som vi upptäcker och behöver åtgärdas.  Det kan exempelvis vara om en ytterdörr inte fungerar, belysning i porten eller i källargångar, ett lås som inte fungerar, etc. Ni får gärna skicka en kopia till styrelsen när ni anmält ett fel så vi vet vad som är felanmält och kan följa upp att det åtgärdas. 

Gäller det något i fastigheten som behöver åtgärdas anmäls det till ADB Fastighetsservice AB.

Gäller det tvättstugan anmäler man det till Entema.

Gäller det hissar anmäler man det till KONE.

Mer information om felanmälan och kontaktuppgifter hittar ni på hemsidan: https://www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden/boendeinformation/felanmalan/

 

Ny fastighetsförsäkring Trygg-Hansa

Föreningen har bytt försäkringsbolag till Trygg-Hansa. Genom vår fastighetsförsäkring är även samtliga boende försäkrade genom ett Bostadsrättstillägg som gäller som ett komplement till hemförsäkring, det är därför inte nödvändigt att ha den i er egen hemförsäkring. En del information finns på hemsidan och den kommer kompletteras med ytterligare information inom kort. Läs mer på: https://www.hsb.se/stockholm/brf/asplunden/boendeinformation/bostadsrattstillagg/

 

Information om utbetalning av elstöd 2022 – utbetalningen dröjer

Det talas och skrivs mycket om elstödet som ska betalas ut. Eftersom vi har ett gemensamt avtal via vår bostadsrättsförening, Brf Asplunden, så räknas vi som ett företag. Regeringen har ännu inte bestämt när elstödet till företag ska betalas ut. Det kommer inte ske under februari månad enligt den information vi har just nu.

När vi har mer information kommer vi återkomma till er boende med förslag på om hur vi på bästa sätt hanterar den återbetalning som föreningen får för den el som förbrukats under perioden.

 

OVK och rengöring av frånluftskanaler under våren

Inom kort kommer vi genomföra det som kallas OVK, Obligatorisk Ventilationskontroll, för att se till att vi har en bra luftmiljö i fastigheten. Det är viktigt både för att fastigheten ska må bra och för att hålla nere energiförbrukningen. Det måste göras vart 6:e år. I samband med det kommer samtliga frånluftskanaler att rengöras och ventilationen injusteras. Tilluftsfiltren under fönstren kommer samtidigt kontrolleras. De som utför arbetet måste få tillgång till alla lägenheter under perioden arbetet ska utföras.

Vi återkommer med närmare tidplan och vad som förväntas av alla boende inom kort, men vill förvarna om att arbetet kommer utföras innan mars månads utgång.

 

Nya laddplatser för elbil

Just nu installeras åtta nya laddplatser för elbilar i garaget. Dessa kommer finnas som möjliga att hyra inom ett par månader. Styrelsen har valt att utöka antalet elbilsplatser av två orsaker. Dels för att efterfrågan på dessa har ökat samt att till viss del framtidssäkra garaget allt eftersom fler och fler bilar kommer drivas på el framöver.

Köhantering av de nya platserna är densamma som för de nuvarande elladdplatserna via HSB Service.

 

Lägg inte tidningar och brev ovanför postboxarna

Undvik att lägga upp tidningar, reklam och felaktig post ovanför postboxarna i entrén. Dels ser det ostädat ut och försämrar första intrycket när man kommer till oss, men det är också en brandfara. Ta därför hand om den post som hamnar i er brevlåda. Vill ni inte ha den, lägg den i återvinningen.

Vill ni inte ha reklam och gratistidningar finns alltid möjligheten att sätta upp en skylt på er brevlåda, ”Ej reklam eller gratistidningar” för att minska risken för att få detta i er brevlåda.