Boendeinformation

29 april 2021

Vi är tillsammans med Brf Arenberga och Husaren här på Sätunavägen på väg att utveckla ett avtal med Securitas när det gäller störningsjour och Trygghetsjour.

 

Störningsjour

Innebär att vi boende erbjuds en säker och trygg boendemiljö i samarbete med Securitas. Det fungerar så att vid konflikter eller irritationer oss boende emellan vanligtvis att någon spelar musik på för hög volym eller för oväsen. Det kan vara svårt att komma till rätta med detta då ofta ord står mot ord.

Securitas störningsjour konstaterar, dokumenterar och i vissa fall kontaktar den boende/de störande och ber vederbörande att dämpa sig. 

När ett samtal kommer in till Störningsjourens Contact Center, uppger man namn och telefonnummer som anmälare. Den som anmäler är alltid anonym gentemot den som stör.

Detta innebär att man måste handskas med denna funktion med ansvar. Om man anmäler utan att någon störning kan identifieras av Securitas så kan kostnaden  överföras på anmälaren. Varje utryckning beräknas kosta ca 2.500:-.

Samma kostnad kan komma att överföras på den störande vid en konstaterad störning.

 

Exempel på när Störningsjouren kan användas:

hög musik, högljudda fester, föräldrafria fester och gap och skrik.

Exempel när vi inte ska använda Störningsjouren utan polis bör kontaktas:

uteliggare i trappen, skadegörelse, hotfull person, okända personer som vistas i trapphuset och upplevs hotfulla och slagsmål eller misshandel.

Störningsjouren erbjuds under tiden 22.00 till 06.00. Telefonnummer till Störningsjouren är 010 - 470 57 00

 

Trygghetsjour

Innebär att det under 3 till 4 gånger per vecka kommer en ronderande väktare till Sätunavägen i alla 3 föreningar. Bevakningstjänsten utföres nattetid 19.00 till 03.00.

 

Tidningsinsamling/Glasinsamling

Insamlingen vid vändplan är uppsagd av entreprenören och vi hänvisar till insamlingen på Dragonvägen

 

Föreningsarbete:

Föreningen står inför spännande utmaningar i framtiden och behöver förstärka och även  förnya deltagare i styrelsearbetet och i valberedning/fritidskommittén. Medlemmar som är intresserade att deltaga i olika funktioner är välkomna att antingen kontakta befintliga styrelsemedlemmar eller skicka in intresse på vår funktionella mejladress hsb.brf.dragonen@gmail.com

 

Vi har lediga parkeringsplatser med motorvärmaruttag och kallgarage och även lediga förråd och lokaler, vid intresse kontakta kundcenter61@hsb.se  eller 010-442 5000

Obs som bostadsrättsinnehavare måste du komplettera din hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Länk till vår hemsida www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/dragonen