Boendeinfo 2021

05 december 2020

2020

 

-        De 4 kvarvarande fasaderna är renoverade, tilläggsisolerade och besiktade.

-        Installation av rumsgivare i ca 30% av lägenheterna för att få bättre information av värmen i lägenheterna är klart.

-        Bytt ut våra individuella digitala elmätare i gemensam upphandling med Brf Arenberga och Husaren.

-        Målat om våra parkeringsfickor och även färdigställt parkeringar för husbilar/vagnar bakom hus 19. Kommer att gälla ifrån 01mars 2021 med speciella parkeringstillstånd. Obs vanliga tillstånd gäller ej på dessa parkeringsfickor. Kostnad per år 1.500:-.

-        HSB Norra Stor-Stockholm har efter ett massivt klagomål ifrån flera föreningar sagt upp lokalvårdsavtalet med Effekt ifrån 31 dec 2020. Vi har tillsammans med Arenberga, Husaren och Stinsen gjort en gemensam upphandling med ett städföretag som i dagarna färdigställs. Detta innebär det att vi slutför grovstädning i entréplanet på övre gården vilket vi på nedre gården avbröt i somras efter att Effekt som utförde arbetet skadade både handledare och befintlig målning i trapphusen.

 

Planer för 2021

 

-        I början av 2021 startas en arbetsgrupp tillsammans med systerföreningarna på Sätunavägen, Arenberga och Husaren för att undersöka och förhoppningsvis projektera fönsterbyte/ventilation.

-        Installera 6st. ladd-platser för elbilar.

-        Börja med att byta ut gammal belysning i trapphus/tvättstugor samt källargångar till ledbelysning med rörelseindikator.

-        Obligatorisk ventilationskontroll.

-        Styrelsen har med denna bakgrund beslutat att avgifterna för 2021 kommer att höjas med 2% för att möta framtiden med allmänna kostnadsökningar och speciellt projektet med fönsterbyte/ventilation.

 

Denna investering beräknas att kosta åtskilliga miljoner kronor och vi vill tillsammans med energibesparingarna genom bergvärme och solceller spara i ladorna för att möta detta behov.

Det skall nämnas att uttag ur inre fond fungerar som vanligt på de medel man redan har innestående på fonden.

Vi har lediga parkeringsplatser med motorvärmaruttag, kallgarage och även lediga förråd och lokaler, vid intresse kontakta kundcenter61@hsb.se  eller 010-442 5000

 

Obs som bostadsrättsinnehavare måste du komplettera din hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Länk till vår hemsida www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/dragonen

 

cid:image004.jpg@01D259E0.DEDBF870Styrelsen vill samtidigt önska alla en God Jul och Gott Nytt År