appen Min Förening

17 augusti 2020

Under perioden 18/8–18/11 2020, kommer vi i styrelsen att testa appen ””Min Förening”.

”Min Förening” är utvecklat av företaget Min Föreningsapp och är specifikt riktat för bostadsrättsföreningar. Många brf: er använder sig redan av ”Min Förening” idag. Appen är gratis att hämta från App Store och Google Play (beroende på om man använder en Iphone eller Android). Söknamn på appen: ”Min Förening”. Sök sedan på ”Brf Eken” (stavning ska vara exakt) inuti appen för att ansluta er till rätt förening.

Om appen faller väl ut och visar sig vara ett bra verktyg för information för er boende, står vi i styrelsen redo att lansera appen fullt ut efter den 18/11.

Syftet – och tanken – med appen är att, dels ha i princip samma information som vi idag har på hemsidan, men mer lättillgängligt i appen. Men den kanske största fördelen vi ser med appen, är att vi kan nå ut med nyheter och notiser (s.k. Push-notiser) mycket lättare till er boende direkt i era smarta telefoner.

Vi tror att många har smarta telefoner. Men inte alla. Därför finns såklart hemsidan kvar. Vi kommer även i fortsättningen anslå nyheter i pappersform så att även våra boende som kanske inte har tillgång till en smart telefon eller dator/surfplatta, ska kunna ha tillgång till föreningens information.

För er som inte har en smart telefon kan webb-versionen av appen nås både via dator och surfplatta. Gå in på följande adress: www.app.minforeningsapp.se.  Appen visas i skrivbordsvy i webbläsaren i dator eller surfplatta. Exakt samma funktioner och menyer finns i webb-versionen.

Så fort vi lägger upp en nyhet, påminnelse eller något annat som vi vill att ni boende ska veta, får ni ett meddelande (pling) i era telefoner – förutsatt att ni aktiverat funktionen att era telefoner ska meddela med signal vid nya notifieringar. Så även för er som önskar få notis-signal via webb-versionen av appen.

1.      Klicka på ikonen ”Mer” (med tre prickar ovanför)

2.      Klicka på ”Notiser” (med en klock-symbol framför)

3.      Aktivera ”Jag vill få de notiser som Brf Eken vill att alla ska få” genom att skjuta reglaget till höger /alternativt bocka i rutan för er som använder webb-versionen

Mer information i appen finns i utskicket ”Välkommen till appen”. Det finns även instruktionsfilmer. Passa på att testa appen så mycket som möjligt, och glöm inte bort att ge oss feedback. Det går också att lämna feedback direkt i appen (direkt till app-utvecklarna). Vi önskar er stort lycka till med testandet av appen!

Har ni några frågor och funderingar är ni välkomna att kontakta oss i styrelsen:

styrelsen.eken@gmail.com