Info till medlemmar från HSB ang. Corona 8/5

08 maj 2020

hsb norra stor-stockholm

 

HSB Logo

 

 

NYHETSBREV TILL medlemmar – 8 maj 2020

Nyhetsbrev till alla medlemmar i HSB Norra Stor-Stockholm – i Järfälla,
Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby och Upplands-Bro

 

uthållighet och omtanke

Här kommer uppdaterad information till dig som är medlem i HSB Norra Stor-Stockholm med anledning av corona-pandemin. Nyhetsbrevet har fått en ny form, och vi berättar även om en del annat som kan vara av intresse för dig.

Många har visat sin uppskattning för att vi på detta sätt håller er informerade om vad som händer i det läge vi nu befinner oss i. Vi får också hela tiden bevis för att medlemmar och boende ställer upp för varandra, och ger stöd, särskilt till de mest sårbara.

Nu gäller det att vara uthålliga. Att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer. Vi som bor i Stockholmsområdet kan följa den lokala utvecklingen på 1177 vårdguiden.

Det bästa vi kan göra denna annorlunda vår är att visa omtanke och medkänsla, utan att riskera smittspridning.

Ta hand om dig själv – och ta hand om varandra!

Catherina Fored
VD HSB Norra Stor-Stockholm

 

 

 

Annorlunda stämmor

Den här tiden på året brukar det vara stämmotid i bostadsrättsföreningarna. I år blir det annorlunda. Den 14 maj väntas ett riksdagsbeslut om att föreningsstämmor ska få genomföras enbart via poströstning. Er styrelse har fått mer information om detta.

Oavsett hur det blir i din förening, tänk på att vi alla har ett ansvar för att hejda smittspridningen. Är ni i en lokal, ska den ge utrymme för social distans. Är du sjuk, även med lätta symtom, ska du inte delta. Dessa regler gäller i samhället som helhet, och även i din bostadsrättsförening.

Hör med din styrelse om vad som gäller för stämman i din bostadsrättsförening.

 

 

HSB:s verksamhet och tillgänglighet

Vi gör allt vi kan för att upprätthålla en god service. Det vi meddelat tidigare gäller fortfarande:

• Vi åtgärdar enbart akuta felanmälningar inne i lägenheterna. Alla felanmälningar registreras och vi återkopplar till dig om vad som gäller för din anmälan.

• Våra kontor och expeditioner är tills vidare stängda för besökare.

• Vår Medlem och Kundservice håller öppet som vanligt men kötiderna kan vara längre än normalt. Du når oss via vår hemsida. www.hsb.se/norrastorstockholm

 

mitt hsb – Se film om nya versionen

I förra nyhetsbrevet tipsade vi om den uppdaterade versionen av Mitt HSB. Nyheterna utforskar du enklast i denna instruktionsfilm på Youtube.

 

 

Länktips i coronatider

Konsumentskydd, juridik och fritid

Coronapandemin väcker frågor, inte bara om viruset. Här är några användbara länkar. En del har vi tipsat om tidigare, andra är nya.

 

Konsumentfrågor

Konsumentverket samlar råd och information på sin webbplats, till exempel om resor, hotellbokning, inställda evenemang och om din privatekonomi.
Till Konsumentverkets information med anledning av corona.

Juridisk rådgivning

Som medlem i HSB kan du få kostnadsfri juridisk rådgivning i frågor som rör boende och familjerätt. Kontaktuppgifter och öppettider finns på HSBs juridiska rådgivning.

Fritidstips

Friluftsfrämjandet ger många tips om vandringsleder och råd om utrustning med mera.
• Det finns 330 naturreservat i Stockholms län. Du hittar dem på Länsstyrelsen.
Visitstockholm.com tipsar om mängder av sevärdheter i Stockholmsområdet.

 

 

HSB protesterar

Brf kan få betala för pappersåtervinning

Bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare kan bli de som får stå för notan för pappersåtervinningen när regeringen nu avser att avskaffa det så kallade producentansvaret för returpapper. Regeringen måste hitta andra vägar att trygga dagstidningarnas överlevnad, skriver HSB med flera i en debattartikel.
Läs artikeln här