Soprum - och varför man ska KNYTA ihop soppåsen ordentligt

08 april 2020

En återkommande uppmaning till alla boende i varje julbrev, är att knyta ihop soppåserna ordentligt. Om detta inte görs riskerar innehållet hamna på väggar, uitanför och runt sopkärlet. Eller till och med I sopkärlet.

Varje år spolas och rengörs soprummen efter beställning och uppdrag av styrelsen, till en kostnad av ca 45.000 kr.

Vi vill med denna nyhet och ett par bifogade bilder, ge ett exempel på hur det kan se ut i ett av våra soprum nyligen, när inte soppåsen knyts ihop ordentligt.

Det finns inga "genvägar" - det är bara att se till att knyta ihop soppåsen ordentligt. Och har man soppåsar som är av tunnare plast (det finns ju varianter som är rätt så tunna), kan man ta två soppåsar på varandra, så man verkligen försöker minimera risken att innehållet stänks ut.

Om inte dessa föreskrifter efterföljs, kan konsekvensen på sikt bli att vi måste stänga både soprum och sopnedkast pga sanitära olägenheter, och att vi får se över annan form av sopsortering i föreningen.

Styrelsen vädjar till ALLA boende att följa föreskrifter för sophantering, så att våra soprum hålls rena och fräscha. Tack för visad förståelse och hänsyn!

Styrelsen för brf Eken

  • soprum.jpg
    soprum.jpg
  • soprum 3.jpg
    soprum 3.jpg