Utskick december 2023

14 december 2023 Vi vill börja med att tacka er alla för ett fint år och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Underhållsplan

Styrelsen har efter en grundläggande genomgång av fastigheten tagit fram en ny underhållsplan. Flera större projekt kommer att behöva genomföras under de närmaste åren:

·        Värmesystemet behöver åtgärdas i flera steg, dels genom en ombyggnad för att möjliggöra en bättre injustering, detta arbete pågår. Sannolikt behöver även omfattande byten av värmeledningar genomföras. En övergripande översyn av föreningens energiförbrukning kommer också initieras under Q1 2024, där ingår en översyn av fönster och balkongdörrar, eventuell tilläggsisolering samt att undersöka vad det finns för möjligheter till energiåtervinning. Energiöversynen görs för att vi ska kunna genomföra åtgärder som effektivast sänker vår, jämförelsevis höga, energiförbrukning och kostnaden för denna.

·        Elcentraler och elledningar är gamla och behöver bytas ut.

·        Balkongräcken med tillhörande plåtar behöver bytas ut.

·        Markarbete och dränering behöver genomföras.

Brandsäkerhet

Styrelsen har genomfört det första steget i det systematiska brandskyddsarbetet i föreningen genom brandtätning och skyltning av nödutgångar och branddörrar. Arbetet kommer att fortsätta i vår med kompletterande nödbelysning.

 

Nu i jultider tänds många ljus så vi påminner om att aldrig lämna brinnande ljus utan uppsikt. Det är också viktigt att våra trapphus lämnas fria från föremål som kan börja brinna. Se också över att ni har fungerande brandvarnare hemma.

 

Registrera mailadress på mina sidor

Vi uppmanar alla att registrera sin mailadress under min profil på mina sidor på www.hsb.se samt bocka i rutan Skicka notifieringar från ”Att göra” samt meddelanden från styrelsen via e-post. Du kommer då får ett mail när styrelsen publicerar viktig information.

 

Felanmälan

Vi påminner om att göra felanmälan via mina sidor på www.hsb.se                                       

 

 God jul &gott nytt år

önskar

Styrelsen brfengelsmannen5@gmail.com