Utskick november 2023

16 november 2023 Tack till alla som var med på gårdsdagen i oktober! Det blev en väldigt trevlig och produktiv dag och vi i styrelsen ser framemot kommande gårdsdagar!

Brandsäkerhet

Styrelsen har låtit genomföra en brandgenomgång för att se över brandsäkerheten i våra lokaler och utrymmen. Som ni kanske har sett har det kommit upp brandskyltar på våra källardörrar. Skyltningen är en av flera åtgärder för att leva upp till brandskyddskraven. Detta är också anledningen till att föreningslokalen just nu inte går att hyra för övernattning. För att lokalen ska få användas för övernattning behöver vissa åtgärder vidtas, till dess är det endast möjligt att hyra lokalen över dagen.

 

Städning

Upphandling av städning av källargångar pågår. Städning kommer även att genomföras i barnvagnsrum och cykelrum. Se till plocka undan andra saker än barnvagnar och cyklar i utrymmena så att städfirman kommer åt att städa ordentligt.

 

Våra gårdar

En marksyn tillsammans med Grön stad genomfördes under oktober. Vi kommer att se över hur vi kan göra våra gårdar ännu trevligare och mer användbara.

 

Snörasskydd

Snörasskydd kommer att monteras på alla tak med start i mitten av december. Arbetet beräknas ta ca 3-4 veckor.

 

Bokning av föreningslokal och hobbyrum

Nu är det möjligt att boka föreningslokal och hobbyrum via Aptus (samma system som tvättstugan bokas genom).

 

Info från Stockholm Exergi

Första fasen i fjärrvärmebytet är klart. I andra fasen, som pågår nu, kommer de byta rören i källarna på husen 96-108 och 120-128 samt gräva schakt för nya rör till husen 110-118 och 130-136. Därefter kommer de att byta rör även där. Har ni frågor kring detta kontakta Stockholm Exergi tel: 020-31 31 51.

 

Felanmälan

Vi påminner om att göra felanmälan via mina sidor på www.hsb.se