Nyheter mars 2017

02 mars 2017 Punkter som tas upp: lusthuset, Ordinarie föreningsstämma, lokaler vv 32-36, parkering / garaget. Denna info finns också på interna tv-kanalen.

 

Lusthuset. Inne på gården har vi sedan många år ett lusthus. För ett par år sedan var det inte så ”lustigt” så vi spikade igen det. Det ska bort inför garagerenoveringen. Är du intresserad av det? Lägg ett skambud via mail!

Ordinarie föreningsstämma. Det börjar närma sig detta, då vi ska sammanfatta verksamheten 2016. Men innan dess är det allmän motionstid fram till sista februari. Har du något du går och klämmer på, skriv ner det som ett förslag till stämman. Det finns affischer i portarna med lite detaljer.

Lokalerna på västra sidan, Vibblabyvägen 32-36. Dessa ska hyras ut som lokaler. Det fanns viss markradon där, som vi nu håller på att bygga bort. De är också slitna, så en hel del ombyggnad och uppfräschning pågår nu i februari, och delvis in i början av mars.

Vi har tecknat avtal för thai-massage i lokalen mot norr, Vibblabyvägen 36. De ska göra lite jobb därinne själva, men har avtal från 1 mars.

I lokalen med galler, Vibblabyvägen 32, planerar laserkliniken att flytta in.

I mittlokalen Vibblabyvägen 34 kommer det troligen att bedrivas fotvård.

Parkering och garaget. Det finns oro över hur parkeringen ska lösas, när garaget ska vara tömt senast 2 april. Vi försöker hitta lösningar, men det är svårt. Huvudregeln är fortfarande att du själv måste ordna parkeringen under tiden som garaget är stängt. Föreningen har ingen möjlighet att ordna fram 140 platser.

  • Kommunen hyr ett antal platser, bl.a. som personalparkering till vårdcentralen. Sex av platserna har vi sagt upp till sista maj.
  • Vi har sökt bygglov för cirka 20 platser på våra gräsmattor på sidan mot bussterminalen, Vibbla 2-12.
  • Vi har inte bestämt hur vi ska hantera platserna för besöksparkering
  • Tillfälliga platser byggs med markduk och grus. De måste markeras. Ev. träd och ljusstolpar skyddas.
  • Och senare måste alltihopa tas bort, och nytt gräs etableras.
  • Kostnaden kan bli kring 4.000:- per plats.
  • Vi har en lista med omkring 12 personer, som kanske har lite större behov av närhet än andra. Dessa får ett kort brev i veckan.