Trapphusmålning

03 april 2017 På Ordinarie föreningsstämman 2015 fanns en punkt om uppsnyggning av entréer. Stämman biföll ett förslag om uppsnyggning och styrelsen har låtit göra en provmålning av Vibblabyvägen 2 under våren 2016, vilket styrelsen informerade Ordinarie föreningsstämman om i maj 2016.

Nuläget

Efter att ha varit tvungen att hantera en del överraskande projekt, har styrelsen tagit tag i trapphusmålningen och planerad start är 2017-04-10. Entreprenaden skall vara färdigställd för slutbesiktning senast 2017-06-30.

 

Arbetsordning

Start med Vibblabyvägen 14-20, därefter Vibblabyvägen 4-6-8 och sist Vibblabyvägen 10-12.

För övriga adresser har inte styrelsen framfört några särskilda önskemål om arbetsordning.

 

Uppstart och personal

Företaget Målerimetoder lappar själva hos alla boende. Företaget planerar att driva jobbet med hjälp av fyra målare. Arbetsledaren heter Ulf Åkerberg. Konsulten som bistår med upphandling och byggadministration samt tillsyn är Sadjad Hussein från ÅF.

 

Hissar

Hissarnas dörrar och metallfronter ska målas på insidan. Målsättningen är att hissarna ska gå att använda för dem som behöver åka hiss.

 

Föreningslokalen blir tillfälligt personalrum

Målarna kommer att använda föreningslokalen om personalrum eftersom det finns uppenbara nackdelar med personalbodar. Exempel på det är att de tenderar dra till sig oönskad uppmärksamhet och att de tar upp utrymme i anspråk som behövs till annat. Personalbodar kostar dessutom pengar att hyra samt att det är ganska besvärligt att ansluta bodar till vatten och avlopp hos oss, vilket var en lärdom från fasadprojektet.