Nyhetsbrev mars 2015

31 mars 2015 Punkter som tas upp: Vad händer i projektet?, Stämma 5 maj, TV-kanalen, Ny lägenhet nr 185, Parkering, Garageprojekt, Stambyte.

Vad händer i projektet? Det har varit ett (onödigt) långdraget projekt, och störningarna av oss boende har varit många genom åren. Tyvärr har det slarvats och fuskats en hel massa i fönstermontagen, och den förra fönstermontören Norber Consulting har gått i konkurs. Därför har projektet inte blivit godkänt av vår besiktningsman, och därför måste entreprenören STARK och deras underentreprenör Silverdalen nu gå hela varvet igen. Denna firma verkar mer stabil med kunniga hantverkare.

Nu är det sagt att projektet ska vara klart sista maj. Efter det börjar ett saftigt vite att trilla ut för varje veckas försening.

Värmefotografering görs av alla fönster. Därefter sker åtgärder där det behövs, genom att lister tas bort och drevningen kompletteras. Slutligen när sådant är gjort, genomför vår besiktningsman sina stickprov. Detta jobb sägs vara nästan klart i Vibblabyv 10-30, och en del återstår i Vibbla 2-8.

Under april-maj kommer jobbet att dra igång i Vibbla 40-42 samt i Kvarnplan. Vi hoppas förstås att du ställer upp och hjälper till så att vi klara med projektet så fort som möjligt. Du får en lapp i brevlådan när de vill komma in hos dig. Ring då det nummer som står på brevet, om du inte kan vara hemma den tiden.

Kolla att hantverkarna har id-brickor innan du släpper in dem.

Stämma 5 maj. Många intressanta punkter kommer upp på stämman. Det är förstås vanliga årsmötespunkter, men även information. Det kanske intressantaste blir en redovisning av hur stängsel och grindar runt området skulle kunna se ut och fungera. En konsult har tagit fram ett förslag.

TV-kanalen ligger nere p.g.a. vattensjuka i lokalen. Även vår lokal drabbades av vattenskadan i höstas. Lokalen är utriven och torkning pågår. Därefter ska innanmätet byggas upp igen. Vi hoppas att allt är klart före sommaren. Då bör vi också kunna dra igång TV-informationen igen. Titta på vår hemsida på webben, där försöker vi informera om vad som händer.

Ny lägenhet nr 185. Tidigare lokalen för damfriseringen La Femme är nu ombyggd till en lägenhet på 51 m2. Den är såld, och inflyttning sker den närmaste tiden.

Parkering. Alla parkeringsplatser ute och i garaget är uthyrda, men det finns faktiskt ingen kö till en första-plats. Det finns en viss omsättning (i alla fall i garaget) så det kan vara värt att ställa sig i kö, om du är intresserad.

Garageprojekt. Garagetaket och pelarna i garaget börjar bli lite drabbade av ”ålderskrämpor” Vi håller på att planera en upprustning, som vi drar igång någon gång nästa år, 2016.

Stambyte får vi en del frågor om. Som det ser ut nu, blir det inte aktuellt förrän 2021-2022.

 

 

Ladda hem nyhetsbrev