Nyhetsbrev november 2014

14 november 2014 Nyhetsbrev med korta notiser om sådant som pågår i föreningen och dess närhet.

 

Garageprojektet

Garageprojektet planeras starta februari 2016. Vi tar ett sabbatsår från byggkaos 2015, har vi bestämt. Vi har undersökt betongen på flera ställen, och den var starkare och bättre än vi trodde. Glad överraskning! Dessutom får vi gott om tid för en bra projektering.

Parkeringsplatser.

Våra regler säger att först i kön till parkering hamnar alltid de boende, som inte tidigare har någon plats. Därefter boende som redan har en plats, därefter de som har två platser etc.
Att hyra en ute-P-plats kostar för närvarande 161:-/månad, och det är just nu två bostadsrättsinnehavare i kö för en första plats. Att hyra en garageplats kostar 370:- /månad. Alla garageplatser är uthyrda, och även här finns det en viss kö, idag fyra bostadsrättsinnehavare.

Fordonstrafik på gården, parkering

I dag förekommer en del parkering på gården. Till viss del kan det förstås bero på att byggarna har haft maskinerna här. Men nu är projektet i stort sett klart. Se på de skyltar som finns vid infarten: endast infart på gården vid i- och urlastning under kortare tid.

Så därför behöver vi alla tänka till innan vi kör in på gården. Och måste du köra in, kör sakta!!

Stambyte

Stamprojektet är inlagt i föreningens långtidsbudget 2021-2022. På informationsmötet i oktober ställdes en del frågor om metoder och teknik. Men projektet ligger ganska långt fram i tiden, så detaljerade tankar och planer finns förstås inte nu. Dessutom är det kanske en helt ny styrelse som ska planera och genomföra det jobbet.

Ungdomar på gården

På informationsmötet diskuterades den energiska ungdomens framfart. Det finns många åsikter och synpunkter, och många håller förstås vi i styrelsen med om. Men, vad kan vi göra? Det är dåligt med förslag om det. Gå ut och sätt dig vid de bord som är utställda, på gården och lekplatsen.

Se till att ringa polisen om du misstänker brottslighet! Det blir lite tokigt att snacka med styrelsen i efterhand.

Brandtätning på balkongerna

En del medlemmar frågade på informationsmötet om inglasning av balkonger och det blev stor diskussion om inglasningar och medlemmarnas erfarenheter kring dessa. En del medlemmar hann inte få klart i samband med JTM:s konkurs. Bostadsrättsföreningen har ett stort ansvar för brandsäkerhet och styrelsen planerar någon form av brandsyn med fokus på tätning mot brand mellan balkonger.

Fasadprojektet

Entreprenaden är inte godkänd. Pengar som kallas ”innehållet belopp” är inte utbetalade till entreprenören. Dessa behöver inte betalas ut direkt i samband med godkännande. På Kvarnplan har inte en ordentlig kontroll av fönstrens tätning gjorts. Det måste bli tillräckligt kallt innan en förnyad kontroll med värmekamera kan genomföras.

Ekonomi

Föreningens prognostiserade resultat för år 2014 är bättre än vad som sades på senaste stämman i maj 2014. Det beror på att det ekonomiska avslutet av fasadprojektet kommer att ske först år 2015.
Budgetarbetet för år 2015 pågår och avgiftshöjningen för år 2015 förväntas bli densamma som för år 2014, dvs. 5 %.

Sammanfattningsvis kan sägas att föreningens ekonomi är tillräckligt stark för att möta kommande underhållskrav så att föreningens förmögenhetsvärde kan bibehållas.

Trädgård, städning

Planteringar efter fasadprojektet har EFS jobbat med. När projektet blir godkänt, kommer inte entreprenören att ha rätt att förvara saker på Fågelsångens mark. Då har Fågelsången mycket starka argument för att be entreprenören att ta bort sina saker från området.

Då medlemmar renoverar, har det dykt upp stora sopsäckar med byggavfall i området. De drar till sig grovsopor och annat slags avfall från utomstående, vilket gör att det ser mycket stökigt ut. Därför är det bra om du kontaktar fastighetsskötaren Micke i god tid innan du inleder en större renovering. Styrelsen och Micke ser gärna att medlemmar och föreningen samverkar i frågan om sophantering så att det inte blir så stökigt då större mängder byggavfall uppstår.

Vi i styrelsen hoppas att du får en bra avslutning på året 2014! Det har varit ett stökigt bygg-år, och vi ser fram emot ett bra 2015 i vackra, täta, varma och bullerdämpade hus.

 

 

Klicka på länken för att ladda hem filen som Adobe PDF. Du behöver Adobe Reader för att läsa nyhetsbrevet. Adobe Reader hittar du här.