Markskötsel

13 oktober 2022

För allas information har vi anlitat HSB för markskötsel. För att göra detta har HSB en underleverantör, varför det står ett annat namn på vissa bilar. Bilarna kommer att märkas upp framöver så att det framgår att de arbetar för HSB enligt vårt avtal.

Detta avtal är ett kortare avtal då vi under nästa år kommer att granska flera leverantörer och vad de erbjuder inom området markskötsel. Det är en rad olika aspekter att ta hänsyn till.

Vår nye entreprenör är ålagd att göra en så kallad nollställning - dvs att rensa i och runt rabatter och klippa buskar och träd. Allt detta ligger till grund för att vi framöver kommer att göra om gårdarna vad gäller planteringar, sittplatser, grillar och lekplatser.

Vi kommer att hålla informationsmöten för alla gårdar där arkitekterna är med så att alla medlemmar får säga sitt. Vi kan inte i detta läge inte säga när detta kommer att ske. Vi håller på att ta in förslag på ritningar från flera olika entreprenörer nu under okt/nov.

Bensindrivna maskiner
HSB  och vi i styrelsen arbetar för att så många maskiner som möjligt ska vara batteridrivna, men än så länge så är lövsugare, jordfräsar mm eldrivna. Vi får helt enkelt avvakta tills det kommer batteridrivna maskiner med bättre trimmer. Det tar ett tag innan dessa maskiner kommer ut på marknaden.

 

 

 


Till nyhetslistan