Distriktsträff 21 mars med ekonomi, verksamhetsplanering och nya stadgar

02 mars 2023 Bostadsrättsföreningar drabbas nu av kostnadsökningar och det finns en oro kring hur detta påverkar föreningen. Det är därför högaktuellt att sätta sig in i föreningens ekonomi, och samtidigt analysera och göra prognoser för framtiden. Styrelsen ansvarar för att göra en verksamhetsplanering. Att då utgå från en årscykel är en bra modell, som underlättar styrelsens arbete. Nu under våren genomförs föreningsstämmor, som i sig kräver en noggrann planering. Nu finns HSB normalstadgar 2023 framtagna, de är uppdaterade efter lagändringar som skett.

Detta är aktuella frågor som vi tar upp på denna distriktsträff, som samtidigt erbjuder reflektion och erfarenhetsutbyte.

Datum: Tisdag 21 mars
Tider:   Kl 18:00 lättare förtäring, kl 18:30-20:00 föreläsningar
Plats:   Scandic Star Hotel, Aniaraplatsen 8 i Sollentuna (visa på karta)

Välkommen!

Ekonomi i brf

Med tanke på det allt tuffare ekonomiska läget för många av våra bostadsrättsföreningar, står föreningens ekonomiska situation högt upp på dagordningen. Ett högre ränteläge och generellt högre kostnader, gör att många styrelser beslutat eller överväger att höja årsavgifterna.

Vi tar upp:
- att förstå en årsredovisning
- hur ett högre ränteläge påverkar brf
- när brf måste höja årsavgifter
- strategisk planering för att minska risker

Verksamhetsplanering
Styrelsen har ansvar för att planera föreningens verksamhet, och en god planering som utgår från en årscykel underlättar styrelsens arbete. Föreningsstämman är årets viktigaste händelse i en bostadsrättsförening, och det är viktigt att den genomförs korrekt och även lockar medlemmar till deltagande.

Vi tar upp:
-brfs årscykel
-föreningsstämma

HSB normalstadgar 2023
De nya stadgarna är framtagna efter lagändringar som skett, och finns möjliga att beställa för HSB brf.

Vi tar upp:
Viktiga nyheter i HSB normalstadgar 2023, och beställningsrutin samt beslutsgång.

Under kvällen kommer det finnas utrymme för frågor, dialog, erfarenhetsutbyte och ni träffar också representanter från distriktsstyrelsen.

FÖRELÄSARE:
Håkan Lindahl, HSB Stockholm ekonomi och analys
Fred Åkesson, HSB Stockholm ombudsman

ARRANGÖR:
HSB Stockholm distrikt Sollentuna-Väsby-Sigtuna som vårt distrikt Järfälla Upplands-Bro samarbetar med

KONTAKT + ANMÄLAN:
Fred Åkesson
010-442 15 05
fred.akesson@hsb.se

Har du generella frågor om HSB Stockholms webbinarier, kurser eller medlemskapet kan du skicka e-post till: brfmedlem@hsb.se