Meterns stora festival, film 2/3 kl 18

28 februari 2014 Meterns Medeltidsfestival från 1980-talet visas på film på söndag 2 mars kl. 18 i fritidslokalen. Historiska bilder på Metern innan gårdsrenoveringen, många Meternprofiler i sina krafts dagar men framför allt en dokumentation av ett stort kulturprojekt på grannskapsnivå.

Söndag 2 mars kl. 18:00 visas film om Meterns Medeltidsfestival från 1980-talet i fritidslokalen, Helgagatan 36, uppgång 9, ½ trappa ned till höger.

För länge sedan, på 1980-talet, genomfördes en unik kulturell aktion i Metern. Under 12 timmar var det fullt ös på gården med teatergrupper, musikgrupper, tornerspel och körer. Meterns egen kör framförde ett spel med viss historisk relevans. Majdrottningen utmanade Vinterkungen. Liknande saker fanns förut i Stockholm. Det fanns en övertäckt restaurang i piskgården, det serverades helstekt gris på platån. Många hade sytt egna dräkter och flaggor (oftast lakan) hängde från fönstren. För en dag var gården helt förändrad. Det var grundtanken, att visa att vår vardag plötsligt kan bli annorlunda så man kan se den med nya ögon.

Nu visar det sig att det finns en dokumentation av detta. Kom därför till lokalen den 2 mars kl 18 och se detta unika dokument på nytt.

Alla välkomna önskar Helgakultur