Nya barnvagnsrum

19 oktober 2013

På grund av brandskyddsbestämmelserna får det inte finnas något brännbart material i trapphusen och bland annat barnvagnar får inte förvaras där då de vid en brand snabbt kan rökfylla trappuppgången. De brandskyddsregler som bostadsrättsföreningen måste uppfylla kommer att hängas upp i trappuppgångarna.

Om inget praktiskt förvaringsalternativ finns får sådant som inte innehåller brännbart material förvaras i trappuppgången om det inte hindrar eller försvårar en utrymning. Exempel på sådant är rullatorer, elrullstolar och barnvagnschassier (utan tygklädsel).

Med anledning av detta har det i ett första skede ställs i ordning fem stycken förvaringsrum för barnvagnar i föreningen. De finns i uppgångarna 6,7,9,13 samt Blekingegatan 29 och kan användas om man inte har lust eller möjlighet att förvara barnvagnen i lägenheten.

För att få tillgång till barnvagnsrummen kvitteras nyckel ut på föreningsexpeditionen mot en deposition på 200 kr.

Syftet är att vi skall hjälpas åt att få ett så brandsäkert hus som möjligt. Vi når inte upp till moderna regler överallt men vi måste förbättra oss där det är möjligt. Ambitionen är också att göra i ordning en del av skjulet vid piskgården och en del av cykelförrådet vid uppgång 15 till barnvagnsförvaring.

Kontakta gärna någon i styrelsens ”barnvagnsgrupp” om du har idéer eller synpunkter på hur man enklast löser förvaringen av barnvagnar så att vardagen fungerar så smidigt som möjligt för småbarnsföräldrar.


Karim Safar   safar.karim@gmail.com

Ewa-Lotta Ehrsson   ewa.ehrsson@gmail.com

Henrik Arvidsson   harvidsson1@gmail.com