Robinian - måste beskäras hårt

25 augusti 2011 Robinian, den falska akacian i bersån måste beskäras mycket hårt då den har skador som gör att den kan falla i samband med hårdare väder.

Det stora trädet i bersån mot uppgång 9 har skador på två av de tre stammarna och dessa stammar riskerar att falla i höststormarna. Skadorna beror på att de två stammarna tidigare hållits ihop med en lina. Fästkragarna togs aldrig bort och har nu skadat trädet.

På inrådan av vår trädgårdsmästare har styrelsen av säkerhetsskäl beslutat att kapa först stammen närmast uppgång 10 cirka 5 meter upp. Trädet skjuter sedan nya skott och vi kommer successivt beskära den till en bra form. Efter ett par år kapas även den andra skadade stammen och beskärningen fortsätter.

Efter den nödvändiga beskärningen kommer trädet tyvärr inte se lika vackert ut, men vi räknar med att trädet under de kommande åren genom successiva beskärningar ska återfå en del av sin skönhet.

Bfr Metern/styrelsen


PS. I samband med sopsugsarbetena kommer det bli nödvändigt att göra en tråkig beskärning av äppelträdet in mot piskgården - annars kommer Envacs maskiner att bryta grenarna.