Nyhetsbrev sommar 2022

01 juni 2022
En bild över sjön drevviken från hög höjd. Träden och gräsmattorna är gröna och det ser ut att vara sommar.

Stämman
Vi vill tacka för den goda uppslutningen på stämman den 10 maj. Protokollet finns att ta del av på hemsidan.

Fönster
Projektet går vidare och vi arbetar nu igenom de sista detaljerna innan vi kan skriva avtal. Det första som kommer att hända därefter är att entreprenören ska mäta en stor del av alla fönster. Det betyder att hantverkarna kommer att behöva tillgång till mångas av våra lägenheter. Mer information om det kommer i ett separat utskick. Efter mätningar kommer en tidsplan att upprättas.

Drönare
Under sommaren kommer vi att fota och filma fastigheten från luften. Det rör sig om en drönare, en luftfarkost i storlek av en tallrik, som kommer att flyga runt och fota våra hus och våra omgivningar. Syftet är att samla bilder att bland annat använda på vår hemsida och i digitalt material. Vi kommer inte att använda oss av material där personer kan identifieras och vi kommer inte att flyga så pass nära husen så att man kan se in i våra bostäder. Fotografering kommer att anslås i portarna minst ett dygn innan det äger rum.

Beskärning ekar
Under maj månad beskars många av träden på föreningens mark. Syftet med detta var att ta bort döda grenar och grenar med dålig förankring i övrig ved. Under året som gått har det fallit en del större döda grenar. Vi vill värna både om säkerheten på tomten och vårda den grönska vi har.

Skyddsrum
Som vi berättat tidigare arbetar vi med att se över våra skyddsrum med tillhörande materiel. Vi har nu fått ett utlåtande från sakkunnig och kommer under hösten behöva göra en del åtgärder i våra skyddsrum. Det rör många mindre åtgärder som att byta ut eller justera filter, genomdragningar och liknande. Men en stor del av materiel i form av latriner, vattentankar och annat kommer att behöva bytas ut då det är till åren komna. Mer information kommer efter sommaren.

Bokning av föreningslokalen
Under hösten kommer vi att börja med ett nytt bokningssystem för föreningslokalen. Vi tar steget till att bli digitala även där. Det är samma system som bokningarna för tvättstugorna och vår bastu i 112. Framöver kommer även föreningslokalen att bli tillgänglig i samma system. Mer information om detta kommer när arbetet är klart.

Saker i trapphuset
På grund av brandsäkerheten och allas trevnad så är det inte tillåtet att förvara saker i trapphuset. Soppåsar, mattor, skor och annat tillhörigheter får helt enkelt förvaras i den egna lägenheten.

Ge och ta
Sedan ge och ta avvecklades har styrelsen tittat på olika vis vi kan nyttja utrymmet på. Beslut är nu fattat om att det ska inredas som ett cykelrum. Till grund för detta är att våra mest tillgängliga cykelrum är trånga. Men att många av cyklarna där sällan används. Eftersom det nya cykelrummet i gamla ge och ta inte är särskilt tillgängligt kanske det är främst att betrakta som långtidsförvaring. Rummet kommer att inredas under hösten.

Laddplatser för elfordon
Sedan vi installera 10 stycken laddplatser för el- och hybridfordon har mer än hälften tagits i bruk. Då försäljningen av elbilar fortsätter att öka i samhället i stort och vi ser ett fortsatt intresse från medlemmarna så kommer styrelsen att utreda frågan om fler laddstolpar. Vi har nyligen undersökt kapaciteten hos våra befintliga elinstallationer och vi har kapacitet så att det räcker och blir över.

Engagera dig
Är du intresserad av att engagera dig i frågor som rör våra hus eller marken runt omkring dem? Det finns många sätt att engagera sig på. Styrelsen är ett bra forum för den som vill driva större frågor och ta ett gemensamt ansvar för vår förening.

Om du är intresserad av att bli en del av att utveckla hur vi medlemmar utses till styrelsen – då är valberedningen rätt plats för dig. Valberedningen är en driven grupp personer som arbetar för att engagera oss medlemmar till styrelsen. Framöver finns ambitionen att göra nomineringsprocessen mer transparant och skapa en större tydlighet i hur en bär sig åt för att bli invald i föreningens styrelse.

Har du någon fråga du brinner för? Hör av dig! Vi är alltid öppna för tankar, idéer och tips. Stort och smått. Frågor du gärna skulle se att styrelsen driver, eller frågor du själv vill driva inom föreningen!

Ett gott exempel är korvgrillningen som Therese och Magnus i port 108 bjöd in till den 20 maj. En aktivitet som både skapar trivsel och bygger gemenskap mellan som bor här. Stort tack till er för det fina initiativet.

Sommar
Sist men inte minst vill vi önska alla en trevlig sommar. Styrelsen fortsätter att vara tillgängliga, främst via mail. Men nyhetsbrevet tar en paus fram till september månad.

Trevlig sommar!

Styrelsen
BRF Offergärden