Information angående den obligatorisk injustering av luftflöden

15 oktober 2011 Arbetet med injusteringen av ventilationen går enligt planen. Ventilationskonsulten Heikki Suikki är klar med arbetet i Redargatan 3 till 7. Han fortsätter 7 till 11 november med Redargatan 9 och 11. Tack för ert samarbete när det gäller att ge honom tillträde till lägenheterna! Styrelsen

Som tidigare informerats om har HSB Bostad rekommenderat och beställt en justering av ventilationssystemet i våra hus på Redargatan. Justeringen kommer att utföras av Heikki Suikki på Järfälla Vent Teknik AB och representanter från HSB Bostad kommer att vara med. Åtgärden görs i syfte att minska föreningens värmekostnader.

De som ska justera ventilationen behöver ha tillträde till samtliga lägenheter samt till de förråd som ligger i trapphus i anslutning till resp. lägenhet. Det gäller inte källarförråden. Under ett par-tre timmars tid kommer man att och justera för att sedan eventuellt mäta och justera igen. Antingen genom att ni är hemma under den tiden eller att ni lämnar lägenhetsnyckel i nyckeltuben. Tänk också på att justeringsmannen behöver komma åt ventilerna i lägenheten så om det står möbler i vägen bör man flytta undan dem innan. I förråden behöver man inte flytta sina saker.

Injusteringen kommer att äga rum from den 17 oktober och 4 veckor framåt. Samtliga boenden kommer att få ett meddelande om när injustering ska ske i just er lägenhet. Om ni vet att ni kommer vara borta den här tiden kontakta Ann Marie Bergström.

Injusteringen kommer att göras följande dagar:
Lägenheterna
1 - 24: 17-19 oktober.
25-53: 19-21 oktober.
54-78: 21-25 oktober.
79-91: 7-9 november.
92-104: 9-11 november.

De arbetar mellan kl 8 och 15.

Obs, om du låser dörren med bägge låsen, lämna då bägge nycklarna i tuben.!

Under de dagar er injustering ska ske måste nyckeln finnas tillgänglig i nyckeltuben alt att ni är hemma.

Observera att det är obligatoriskt och måste göras i samtliga lägenheter för att uppnå önskad effekt. Om de som ska justera inte får åtkomst till lägenheterna vid detta tillfälle kommer aktuell lägenhetsinnehavare att få betala för den merkostnad ett extra besök innebär.

Tack på förhand för hjälpen!

Mvh Styrelsen