Informationsbrev oktober 2011

26 oktober 2011 Rapport från styrelsemötet den 10 oktober:

Ventilationsjusteringen

Arbetet med injusteringen av ventilationen går enligt planen. Ventilationskonsulten Heikki Suikki är klar med arbetet i Redargatan 3 till 7. Han fortsätter den 7 till 11 november med Redargatan 9 och 11. Tack för ert samarbete när det gäller att ge honom tillträde till lägenheterna!

Fastighetsskatt

Anders Eklöv, föreningens ekonomiansvarige mottog i början av oktober en mycket glädjande nyhet: Fastighetsskatten har blivit omräknad av Skatteverket vilket innebär en lägre kostnad på 80 000 kr per år i fastighetsskatt!

Garaget

Hoppas alla noterat att en Europark-vepa nu ÄNTLIGEN är på plats på vår fasad vid infarten till garaget. Europark har även delat ut flyers samt är i full gång att skicka riktade utskick till företag samt bostadsrättsföreningar i närområdet. Vi hoppas nu mycket på att detta ska bidra till en ökad uthyrning av våra garageplatser. Priserna som gäller from 1 nov är:

Vardagar 09-17 – 1 000 kr
Kvällar 17-09 – 1 000 kr
Heltidshyra – 1 500 kr

För nya garagehyresgäster har vi just nu ett erbjudande: ”Hyr tre månader, få första månaden gratis”.


Markskötsel

Upphandling av ny leverantör har genomförts och valet föll på AB Idrotts- och Trädgårdsanläggningar som gav ett förtroendeingivande intryck samt har ett konkurrenskraftigt pris. Avtalet gäller from våren 2012.

Komposteringspåsar

Nu finns nya komposteringspåsar att hämta i tvättstugan i 5:an. De ligger på golvet innanför dörren på en lastpall. Om ni ser att de håller på att ta slut maila gärna styrelsen.redaren@gmail.com så försöker vi ordna påfyllning så snart som möjligt.

Redarens hemsida uppdaterad:

http://www.hsb.se/stockholm/redaren

Föreningen har sedan senaste styrelsemötet en ansvarig för Redarens hemsida i form av John Stensaeus. John har rivstartat och gjort en jätteinsats för att lyfta och uppdatera hemsidan med all upptänklig information. Gå gärna in och titta vid tillfälle och tveka inte att maila styrelsen.redaren@gmail.com om ni upplever att något saknas eller om ni har fina foton på huset, gatan eller innergården som kan passa på hemsidan!

Uppmaningar för ökad trivsel

Tänk på:

Det är inte ok att lägga reklam och gratistidningar i högar på bänkar och golv. Dessa ska kastas i tidningsinsamlingen. Ett tips är att sätta upp ”Ej gratistidningar och reklam tack!” på brevlådan om man inte önskar få dem.

Cykelsituationen utanför Redargatan 3:s port mot innergården är stundtals minst sagt kaotisk. Om det inte finns plats i cykelstället SKA cykeln parkeras i det stora mitt på gården. Kontakt har även tagits med Primula som äger grannhuset för att se om de kan sätta upp ett cykelställ för deras hyresgäster i samma hörn av innergården.

På förekommen anledning vill styrelsen informera om att man som boende alltid är betalningsskyldig om man orsakar stopp i avloppet genom att spola ner något som fastnar.

Städdag och byggplaner,,,

Den 23 oktober var det höststädning i Redaren och vi var ett gäng på 15-20 personer som hjälptes åt att plocka skräp, städa tvättstugor och soprum, putsa fönster mm. Efter städningen bjöds det på fika i styrelserummet. Då framkom det bl.a. att Oscar Properties nu köpt den stora grusplanen på andra sidan Hammarby Allé snett mittemot Redargatan. Planen ska vara att bygga exklusiva bostäder samt kontor på hela ytan vilket blir ett lyft för vårt kvarter!


Styrelsen för Brf Redaren