August 2021 Newsletter

18 augusti 2021

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET TILL ALLA BOENDE

Augusti 2021

 

Du hittar detta på: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/rosjoangar/

Vilken sommar vi haft Är vi redo för hösten?

Hoppas alla i föreningen har kunnat njuta av den fina sommaren. Det är mycket aktivitet på nylagda konstgräsplanen men oftast är det lugnt och sansat. Vi har haft åverkan på låset till tvättstugan på Viltstigen 6. Det upptäcktes av en alert ungdom som tvättade med sin pappa och skadan är nu åtgärdad.

Vi har fått flera nyinflyttade på Viltstigen under sommaren – varmt välkomna allihop!

Viktig information om kommande obligatoriska aktivitet som berör samtliga lägenheter i föreningen - ventilationskontroll

Måndag till och med fredag i vecka 39 kommer Energibyrån att utföra OVK, obligatorisk ventilationskontroll i våra fastigheter och i alla lägenheter. Detta är nödvändigt för att vi ska ha ett bra inomhusklimat.

Arbetstider för arbetet är mellan 07:00-19:00. Företaget behöver access till samtliga lägenheter för att certifikat ska kunna utfärdas. Om du inte kan vara hemma får du ställa nyckeln i serviceläge så att arbetet kan utföras. Du måste också skriva på en fullmakt och sätta på ytterdörren. Mall för fullmakt och mer information kommer att delas ut i era brevlådor. Håll utkik efter dessa. Vi återkommer med mer detaljer om arbetet men vill redan nu att ni markerar denna vecka i era kalendrar.

Frågor om detta skickas till fastighet@rosjoangar.se eller till Energibyrån, Niklas Linderoth 070-659 99 51 

 

Lär dig rädda liv!

Det är snart dags för nästa HLR-kurs. Söndag 22/8 kl 18:00-20:30 är tiden och vi håller till i styrelserummet i hus 18. Precis som förra gången så finns det ingen åldersgräns för att vara med. Däremot behöver man kunna koncentrera sig i ett par timmar.

Anmälan: 072 341 72 51 eller jonathan.askesjo@gmail.com

Har du inte kollat var närmaste hjärtstartare finns så är det bara ta en tur i området. Våra hjärtstartare finns i hus 4, 10 och 18. Alla boende kommer in i dessa hus.

  

Rensa i barnvagnsförråd

I slutet av september i år kommer vi att rensa i barnvagnsförråden som är till för barnvagnar, rullatorer och andra gånghjälpmedel som används löpande. Dörrar till skåp med el-central i barnvagnsrum får inte blockeras.

Det har varit mycket frågor kring detta så här är några exempel när det inte är ok att använda barnvagnsförrådet:

·       Snowboard/pulkor: Ska inte förvaras där. Undantag kan gälla under vinterns snöiga veckor då barnen använder dessa dagligen, under förutsättning att barnvagnar osv som står där kan tas in utan att behöva flytta på saker.

·       Vuxencyklar – ska förvaras i våra cykelförråd

·       Barncyklar – ska förvaras i våra cykelförråd

·       Jag fick en barnvagn billigt och jag ska skaffa barn om några år – den ska förvaras i ditt förråd tills den tas i bruk

Det vi rensar bort kommer vi att magasinera i tre månader. Om ingen hört av sig kommer sakerna därefter att slängas.

 

Skräp i förrådsutrymmen

Det är inte tillåtet att ha saker i trapphus och utanför förråden i förrådsutrymmen då det försvårar utrymning vid brand.

När vi upptäcker saker som står i våra förrådsutrymmen utanför förråden kommer vi att beställa borttransport. Förvaring 3 månader innan det kastas. Detta innebär en kostnad för föreningen så vi ber alla att använda miljörum, containern och Hagbytippen i stället för att lämna sitt skräp för andra att hantera. Containern är nyligen tömd så det finns gott om plats där.

 

God stämning

Överlag har vi väldigt god stämning i föreningen och styrelsen får väldigt sällan in några klagomål. Några saker vi alla kan tänka på är:

·       Ni som har grannar under er, se till att inte ert skräp, blomvatten etc rinner ner hos grannen under.

·       Ska du ha fest, meddela dina grannar i förväg så brukar det mesta gå bra.

·       Ska du utföra högljudd renovering, meddela grannarna i ditt hus några dagar innan så de kan planera för att jobba på annan plats.

·       Tvättstugan på Viltstigen 6 är till för oss som bor i föreningen och vår grovtvätt. Det är inte ok att låta andra tvätta där och den är inte avsedd för företagstvätt. Man lämnar tvättstugan ren och snygg, luddfiltret rengjort och se till att dörren stängs efter dig.

o   Mangeln har vi inte lyckats sälja så vi har tagit den i bruk igen. De som var med tidigt vet att den gick sönder om och om igen och till sist gav vi upp. Vi hoppas att den håller nu. Ta väl hand om den ni som manglar och är ni osäkra på hur den används, mejla fastighet@rosjoangar.se

 

Felanmälan

Behöver du anmäla ett fel i din lägenhet eller inom vårt område, ska alltid göras till HSB. Länk finner du via vår hemsida eller i anslagstavlan i porten.

 

 Med vänlig hälsning styrelsen som kontaktas via styrelsen@rosjoangar.se

Och glöm inte att gå med i vår Facebooksida som heter Brf Rösjö Ängar.