May 2021 Newsletter

14 maj 2021

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET  

Maj 2021

 

TILL ALLA BOENDE I BRF RÖSJÖ ÄNGAR

 

Dags för årets stämma - Kom och gör din röst hörd!

 

Årets stämma genomförs torsdagen den 20 maj kl.19 på gräsytan mellan Viltstigen 14-16. Vi har hyrt ett tält så att det går att sitta under tak. Kallelsen är utdelad i era brevlådor. Motioner och omröstning på mötet kommer avhandlas avseende införande av hjärtstartare och laddboxar för elbil och hybrid. 

Om du inte har möjlighet att delta men ändå vill rösta på motionerna, använd den bifogade fullmakten. 

Mellan 18-18:45 är grillen tänd och alla är välkomna på hamburgare eller korv, dricka och småprat innan mötet. Kaffe och té kommer finnas för de som vill ha en kopp under mötet.

 

Grillfest - Grapevine



Nu väntar vi på vårvärme så vi kan fika utomhus och sitta bekvämt

Ni har kanske sett att det har placerats ut bänkar och bord inom vårt område, en grupp per gård. Som disponeras efter gårdens behov. Styrelsens förhoppning är att de ska komma till nytta. Vi hjälps förstås åt att hålla rent och snyggt runt dessa platser. På begäran från boende har styrelsen köpt in så kallade skräpplockare som kan användas om man vill rensa upp inom området. De finns i miljörummet.

 

Nyhetsbrev bara på hemsidan framöver

Som ett led i att bli mer miljövänliga kommer vi från och med nästa nyhetsbrev inte att dela ut papperskopior. Vi kommer med anslag hänvisa när nytt nyhetsbrev finns på vår Hemsida. 

 

Överbelasta inte pumphuset

Vi påminner om att inte hälla ut olja och stekfett i vasken. Vi har löpande problem i pumpstationen. Viktigt att vi boende torkar upp överbliven matolja och kastar den i matavfallet eller i vanliga soporna och inte häller ut matolja/fett i avloppet. Pumpautomatiken fungerar inte då med översvämning som resultat.

 

Container

Vi har tömt containern så nu går det att slänga skräp igen. Är du osäker på vad som får slängas, gå in på vår hemsida, https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/rosjoangar/

 

Felanmälan

Behöver du anmäla ett fel i din lägenhet eller inom vårt område, ska alltid göras till HSB. Länk finner du via vår hemsida eller i anslagstavlan i porten. 

 

Håll rent och snyggt och visa grannarna hänsyn

Vi har alla ett ansvar att skapa ett trivsamt boende. På hemsidan finns våra trivselregler.

  • Fimpar och skräp slänger vi inte på marken. Tack till er som vågar säga ifrån.
  • Det ska vara rent och snyggt i miljörummet. Släng saker i rätt behållare och platta till kartonger.
  • Se till att tvättstugan är ren och fin när du är klar med ditt pass.
  • Ställ inget i trapphusen eller utanför er ytterdörr, det är inte tillåtet av brandskäl.
  • Tänk på att hålla ljudnivån inomhus på en nivå så att inte grannar störs. Berätta för de som bor nära om du ska ha fest eller renovera. 
  • Hjälp till att vattna i krukorna vid porten om det ser torrt ut.

Med vänlig hälsning styrelsen 

styrelsen@rosjoangar.se