May 2020 Newsletter

18 maj 2020

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET NR 18

 

TILL ALLA BOENDE I BRF RÖSJÖ ÄNGAR

 

Årets ordinarie föreningsstämma är nu avklarad. Tack till de 31 medlemmar som valde att poströsta. 1 medlem kom till mötet och deltog på plats, förutom styrelse och inhyrd mötesordförande från HSB, Johan Thidell. Alla punkter i dagordningen behandlades och fick bifall. Protokoll kommer att laddas upp på portalen. Vi hoppas på högre deltagarantal på extrastämman i höst. Vi återkommer längre fram med mer information om denna.

 

5 års besiktning

På grund av pågående coronapandemi kan inte besiktning att genomföras som tidigare planerat. Det kommer inte bli några besök i lägenheterna.

Därför behöver dessvärre berörda boende själva göra felanmälan till HSB på sina punkter senast 5 juni. Telefonnummer dit är  010 - 442 50 00,  tonval . Observera att normalt slitage som mindre sprickor som uppkommit i väggar efter 2 års besiktningen mm räknas inte som punkter som åtgärdas i en 5 års besiktning utan ses som normalt slitage.

 

Container

Vi har fortfarande en container på plats på parkeringen vid Viltstigen 2-4. Den kommer att stå där tom juni och tömmas vid behov så passa på att röja och städa. Koden till låset är 6161 som vi redan meddelat. Låset sattes dit efter att boende upptäckt obehöriga vid containern. 

 

Att tänka på inför sommarperioden

Nu när sommaren snart är här och därmed grillsäsong vill vi påminna om att på grund av explosionsrisk är det endast tillåtet med elgrill på inglasade balkonger/altaner. Gasolgrill är tillåtet på balkong/altan endast under vissa omständigheter. Mer information finns i våra trivselregler som hittas på HSB portalen under ”mina föreningsdokument” och fråga styrelsen om du är osäker. Vi rekommenderar även att besöka Attunda brandkår, se länk https://www.brandkaren-attunda.se/privatperson/elda-grilla/grilla/

 

Vattna växter på balkongen med hänsyn till grannar under dig så att inte vatten rinner ner till grannen.

Det är trevligt med fester och kalas men tänk på ljudnivån framför allt sena kvällar och nätter. Berätta gärna för närmaste grannarna om ni ska ha fest och stäm av med dem vad som är okej. Med god dialog brukar det mesta kunna lösas.

Hundägare ser till att plocka upp efter sina fyrbenta. Det gäller förstås alltid men särskilt sommartid när många barn leker på våra gräsytor.

 

Trädgård och närmiljö

Styrelsen har tillsatt en trägårdsgrupp med representanter från samtliga gårdar för att löpande utveckla planering och plantering i vår närmiljö. Sammankallande till gruppen är Tina Nilsson som bor på Viltstigen 14. Har du trädgårdstankar eller vill vara med, kontakta Tina via garden@rosjoangar.se

I år har styrelsen beslutat att vi ska plantera klätterväxter på insidan längs det nyligen monterade staketet vid Viltstigen 2-4. Dessutom planeras för ytterligare planteringar och bärbuskar i området. Utöver detta kommer krukorna vid portarna att planteras om i början av juni med fina sommarblommor.

 

Kontakt med styrelsen

Styrelsetelefonen har ordinarie telefontid på onsdagar kl.18-20. Vi ber er respektera dessa tider.  Är det ett brådskande ärende på annan tid, skicka ett sms, så hör vi av oss så fort vi kan. Det går också bra att mejla oss på styrelsen@rosjoangar.se. Föreningens Facebooksida är till för dialog mellan boende, inte en kontaktväg till styrelsen.

 

Veckohyra parkeringsplats

Just nu har vi några outhyrda parkeringsplatser. Därför erbjuder vi möjligheten att, i mån av lediga platser, korttidshyra en plats.  Kontakta ekonomi@rosjoangar.se. Kostnaden är 150kr för en vecka, el ingår inte.

 

Newsletter in Swedish

The newsletter will be in Swedish only. If questions, please contact styrelsen@rosjoangar.se

 

Med vänliga hälsningar styrelsen