August 2020 Newsletter

19 augusti 2020

HSB BRF RÖSJÖ ÄNGAR

RÖSJÖÄNGSBLADET NR 19

Augusti 2020

 

TILL ALLA BOENDE I BRF RÖSJÖ ÄNGAR

 

Inbjudan till Föreningsstämma del 2 (det som inte hanterades i maj)

När: lördagen den 19/9 klockan 13.00

Var: Utomhus på gården bakom Viltstigen 14/16, sittplatser kommer att finnas (Corona anpassat). Kläder efter väder, men vi kommer att ordna ett enklare takskydd så vi slipper bli blöta vid regn. Agenda: Motioner samt valberedningens förslag

Efter Avslutad stämma grillar vi korv och dricker kaffe, alla är välkomna att delta, passa på att träffa dina grannar! 

 

Vakanta platser: En person i valberedningen har valt att avsluta sitt uppdrag efter förtjänstfullt uppdrag i 3 år och den andre kommer att sitta ett år till, för överlämning. Vi söker därför 2 boende som kan tänka sig att engagera sig. Valberedningen är en grupp medlemmar som får till uppgift att under året arbeta fram förslag till nya kandidater som är lämpliga att sitta i styrelsen. Mejla styrelsen@rosjoangar.se med frågor eller intresseanmälan.

 

 

Container

Det är så uppskattat att vi har en container i området och den fylls på hela tiden. Vi har därför beslutat att ha kvar en container tills vidare, på samma plats. Dock blir det den mindre modellen vid nästa tömning/byte.

 

 

Många cyklar

Många boende är frustrerade över att flera cykelförråd är överfulla. Dessutom menar de som cyklar dagligen att många cyklar inte rörts ur fläcken på flera år. Vi vill därför göra en vänlig uppmaning till er som inte använder er cykel att antingen fundera på att sälja den eller om den är i dåligt skick slänga i containern (kontakta gärna oss i styrelsen om ni behöver bärhjälp). Vi vill också att ni som inte cyklar särskilt ofta att ställa era cyklar längst in i hörnen, där kan de klämmas ihop och därmed skapa utrymme. Låt de bästa platserna i förråden användas av de som cyklar ofta. Det har även stått cyklar parkerade på cykelparkeringarna vid våra portar månad efter månad utan att användas, tex Viltstigen 18, 2 barncyklar i ett halvår utan att de någonsin flyttats. Är det någon i området som äger dessa? Återkoppla på styrelsen@rosjoangar.se

 

 

Skolstart

Vi håller koll på trafiken till och från skolan och kontaktar rektorn för Rösjöskolan vid behov.

 

Information om ohyra

Enligt gällande lagstiftning är det fastighetsägarens ansvar att vidta åtgärder för sanering av ohyra och skadedjur i bostadslägenhet i sin fastighet. Därför ska du omedelbart kontakta styrelsen om din lägenhet drabbas av kackerlackor, vägglöss, mjölbaggar, myror, tvestjärtar eller pälsängrar. Om en bostadsrättshavare, genom att inte underrätta styrelsen om att ohyra finns i lägenheten, bidrar till att ohyran sprids i fastigheten, är nyttjanderätten förverkad, det vill säga bostadsrättshavaren kan sägas upp.

Vi har haft väldigt lite besvär med ohyra i vår förening, låt oss hjälpas åt så att vi fortsätter undvika dessa ofta utdragna problem.

 

Utdrag ur lägenhetsregistret

Vi har fått frågor från boende som efterfrågar utdrag ur lägenhetsregistret tex i samband med banklån. Detta ärende hanteras via HSB kundcenter, mejladress kundcenter61@hsb.se

 

Bygge i närheten

Sollentunahem förtätar kvarteret Esset på Ribbings väg (mitt emot Rösjöskolan) med nybyggda hyresrätter som kommer att stå klara 2022. Mellan befintliga bostadshus kommer det att byggas fyra hus varav ett högre hus på 12 våningar. 

Arbetstider för byggnadsarbeten är helgfri måndag till fredag kl. 07.00-18.00. Störande arbeten får starta tidigast från kl. 08.00 på morgonen.

Mer information om detta bygge hittar ni här: https://www.sollentunahem.se/om-oss/nyproduktion-och-fornyelse/nyproduktion/esset-3-5/

 

Kontakt med styrelsen

Vid frågor eller synpunkter som riktas till styrelsen, använd mejl styrelsen@rosjoangar.se. För tips, samverkan, dialog mellan boende, använd vår Facebooksida, Brf Rösjö Ängar.

 

 

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till de boende i vår förening som på olika sätt engagerar sig för att förbättra och bibehålla vår närmiljö. Alla insatser uppskattas!

 

Med vänlig hälsning styrelsen