VÄRMEPROBLEM I FÖRENINGENS LÄGENHETER

27 augusti 2020 I samband med årsmötet framkom kritik att värmen i många lägenheter upplevs som otillräcklig. Styrelsen har diskuterat hur vi skall komma tillrätta med problemet och har haft kontakt med vår grannförening som också haft otillräcklig värme i lägenheterna och tror sig ha identifierat problemet. Det gäller stamventilerna som reglerar trycket i respektive värmestam, inte längre fungerar fullt ut och därför behöver bytas.

Styrelsen har beställt byte av stamventiler och injustering av värmen i samtliga lägenheter och lokaler så att alla får ett bra inomhusklimat.

Arbetet kommer att utföras av Driftex AB och görs i 2 steg med start under vecka 39.

STEG 1. Samtliga termostater (vredet på värmeelementet) tas bort. En första preliminära injustering görs.

STEG 2. När utetemperaturen understiger -5 gr görs en slutlig injustering i samtliga lägenheter och lokaler. Termostaterna monteras då tillbaks.

Då det är väderberoende kan det ta ganska lång tid mellan steg 1 och 2.

 

Driftex kommer att lämna vredet på fönsterbänken och det är väldigt viktigt att ni INTE flyttar eller tar bort dem när det är dags för återmontage i steg 2.

 

Vi måste komma in i samtliga lägenheter och lokaler för att arbetet skall kunna färdigställas och injusteringen och få effekt.

Om ni inte är hemma MÅSTE dörrnyckeln läggas i dörrtuben.

Föreningen kan tvingas ta ut kostnad för återbesök om Driftex ej kommer in i lägenheten.

 

Peliminära tider för steg 1 är: vecka 39. Arbetet kommer att starta med byte av stamventiler i samtliga trapphus. Värmen kommer vara avstängd några timmar på dagen.

Driftex kommer avisera definitiva tider för lägenheterna i resp postfack.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen