Avgiftshöjning

09 december 2019 Avgifterna för bostadsrätterna kommer snart att höjas enligt vanlig, ekonomisk utveckling.

Nyligen höjdes avgifterna på bostadsrätter i BRF Skarpöhöjden. Höjningen är på 3%. Det är ju inte nödvändigtvis de roligaste nyheterna att ta del av, men låt oss titta lite på vad pengarna går till.

Till och börja med så skedde ingen avgiftshöjning alls förra året - vilket konventionellt sett brukar vara fallet - vilket säkerligen borde uppskattas, om så än lite passivt. 

De senaste året har varit en period av många tråkiga, men nödvändiga utgifter för BRF Skarpöhöjden. Spolningen av grundstammarna var en stor utgift, men det skedde inte en sekund för tidigt! Så här i efterhand kan vi pusta ut att vi tog tag i den saken innan det brast - bokstavligen - vilket hade inneburit en betydligt större utgift... och ett problem som hade luktat riktigt illa.

Sedan har vi naturligtvis utemiljön som nu är en stor del våra nuvarande utgifter, men också den lättaste att motivera! Att fixa utemiljön gör inte bara vårt område trevligare att beskåda och befinna sig i - det är ett utmärkt sätt att öka värdet på vårt område och fastigheterna där. Snart har vi vad som nog är Orminges fräschaste område, och det ska man inte sticka under stolen med!

Men detta leder osökt till en annan utgiftspunkt som vi vill belysa, nämligen den som berör sophantering och skräp. Det är ingen nyhet att sophanteringen - då främst grovsopor - i vårt område missköts med regelbunden intervall. Utöver att det är fult och skräpigt är detta en stor, tråkig utgift som äter pengar som vi långt hellre vill lägga på annat.

Avslutningsvis vill vi passa på och runda av med en positiv punkt: Nyligen hade styrelsen årsbudgetmöte med HSB, och vår ekonomi ser riktigt bra ut - i synnerhet med tanke på alla stora utgifter vi haft på sista tiden. Detta innebär att vi kan fortsätta vårt arbete med att förbättra, förfina och generellt driva vårt område framgångsrikt!