Hantering av sopor och skräp

04 augusti 2019 Att tänka på vad gällande sophanteringen i BRF Skarpöhöjden.
Sophantering

På senaste tiden har vi uppmärksammat att sop- och skräphantering i vårt område skötts något undermåligt. Sommaren - med ökad utomhusvistelse och semester som kanske innebär in- eller utflyttning - innebär alltid mer skräp i området. Det ligger i alla våras intressen att detta olyckliga skeende hålls till ett minimum.

Ett rent område är ett värdefullt område. Det arbete som nu sker med vår utomhusmiljö - men även nysatsningen på att rusta upp Orminge Centrum - är en utveckling som hjälper det ekonomiska värdet på Skarpöhöjdens fastigheter att gå upp. Att hindra denna positiva utveckling genom att inte sköta sophanteringen är lika oansvarligt som ostrategiskt.

Ett rent område är ett billigare område. Städning och bortforsling av skräp och grovsopor är inte billigt. Varje gång extra sophantering krävs måste det beställas och betalas för. Tid och kostnad för detta går ur föreningens kassa, dvs. mindre pengar att lägga på annat som vi hellre fixar i ordning. 

Ett rent område är ett vackert område. Skräp är inte vackert, och det är så lite vi behöver göra för att ingen ska behöva se sopor och skräp överallt. Ingen vill ha det smutsigt omkring sig.

Vi vet att de flesta av våra boende sköter allt detta mycket väl. Till alla er som källsorterar, nyttjar våra papperkorgar, slänger cigarettfimpar i askkoppar och plockar upp efter vovven: Tack ska ni ha! Fortsätt med vetskapen om att ni gör era egna hem, såväl som andras, trevligare och mer värdefulla!