Obehöriga intrång i grovsoprummet

28 januari 2016

Den senaste tiden har det förekommit flera obehöriga intrång i grovsoprummet. I samband med dessa har elavfallet, som tycks vara begärligt, rotats igenom och provats genom att anslutas till eluttaget innanför soprumsdörren. Detta har lett till att jordfelsbrytaren vid ett par tillfällen har löst ut och att belysningen i bl.a. soprummet, tvättstugan och torkrummet har slutat att fungera.

 

Intrången har bl.a. gjorts möjliga genom att den elektriska öppnaren till grinden mot Alströmergatan har satts ur funktion så att grinden har blivit stående öppen när någon har passerat ut eller in genom den. Dörrstängaren i grovsoprummet har också utsatts för åverkan för att dörren inte ska stängas helt och gå i lås när någon har varit där för att kasta avfall.

 

För att motverka fortsatta intrång kommer abonnemanget på hämtning av elavfall att sägas upp och behållaren för s.k. småel att tas bort. Det kommer alltså inte längre att vara tillåtet att kasta elavfall i grovsoprummet. Detta får i stället lämnas på någon av kommunens återvinningsstationer.

 

För att motverka det obehag och de kostnader som de obehöriga intrången medför är det också viktigt att vara uppmärksam på att grinden eller soprumsdörren inte har utsatts för åverkan utan stängs och går i lås som de ska när man har passerat.