Ändring i avtal för parkeringsplats med el-laddstolpe

29 februari 2024

Föreningen har över tid installerat el-laddstolpar som, med anledning av teknisk utveckling, har varit av olika modeller. Detta har dessvärre även inneburit olika system för avläsning och debitering. I syfte att få ner kostnaderna för avläsning (som genomförs av tredje part mot en avgift) samt kostnader för fakturahantering har styrelsen nu beslutat att avsluta tjänsten för debitering av faktisk förbrukning och istället höja avgiften för en parkering med el-laddplats med 250 kronor, men då med fri laddning.

Ny kostnad för hyra av parkeringsplats med el-laddstolpe är från och med den 1 april 750 kronor per månad inklusive el-laddning. Den nya avgiften kommer framgå på nästa utskick av avgiftsavier från Fastighetsägarna Service.

Beslutet gäller inte för parkeringsplats med motorvärmare.

Uppsägning av plats

Det avtal som du tidigare tecknat sägs upp i och med utskicket av det nya avtalet, som skickas ut från Fastighetsägarna Service. Om du inte undertecknar och skickar in det nya avtalet kommer din plats att sägas upp med en uppsägningstid om tre månader.

Uppdatering 2024-03-27: 

Som vi tidigare informerat så har styrelsen beslutat om att gå från debitering av faktiskt förbrukning till fast pris med fri laddning för de som har en garageplats med el-laddstolpe. Skälet till detta är att få ner kostnaderna för avläsning samt fakturahantering och ha ett gemensamt system för samtliga som nyttjar laddstolparna. Arbetet med att ta fram nya avtal och avier dröjer dessvärre och vi kommer återkomma med information om detta samt efterdebitering så snart vi vet mer. 

Välkommen att kontakta styrelsen om du har frågor om det nya avtalet.