Avslut av inre fonder

01 april 2022 Styrelsen tog i mars beslut om att avsluta de inre fonder som fanns i vår förening. En inre fond är en form av sparande per lägenhet där en del av månadsavgiften avsätts till den inre fonden. Detta var något som vår föreningen gjorde för flera år sedan men idag inte använder oss av.

Inre fonder används oftast till reparationer, renoveringar och andra former av underhåll av lägenheten där bostadsinnehavaren kan betala detta med sina sparade fondpengar. Beroende på hur tidigare (och nuvarande) bostadsinnehavare har använt pengarna eller inte har Tingets medlemmar haft olika mycket pengar i sina inre fonder. Många tidigare (och nuvarande) bostadsinnehavare har också använt hela kapitalet i den inre fonden. 

Styrelsen beslutade i mars att avsluta alla kvarvarande inre fonder via HSB och beslutade även i samband med detta att kvarvarande kapital för respektive lägenhet kommer att dras av på kommande hyresavier. Det betyder att flera medlemmar kommer att märka skillnad ett tag framöver på sina hyresavier. Detta avsett att det fanns pengar kvar i lägenhetens inre fond. 

För att se hur mycket pengar din lägenhet hade på sin inre fond behöver du besöka www.hsb.se, logga in och trycka på "Mina sidor" och sedan "Min Bostad". 

Det går även bra att kontakta HSB i ärendet på 010-442 11 00 .