Information om garagerenoveringen

12 augusti 2020 Här hittar du det senaste om garagerenoveringen.
Hornsgatan/Ringvägen

Uppdatering 11 september Asbestsaningen är nu färdig. Etapp fyra är helt klar, bortsett från en pelare mellan plats 23 och 24 som varit blockerad av en bil och därför behöver mer tid. Nästa vecka påbörjas arbetet med etapp 5. Se nedan för att även kunna få information via SMS. 

Uppdatering 9 september 

2/2 Det är mycket som händer, och det är viktigt att alla som hyr garageplats kan få snabb information på smidiga sätt. Därför har föreningen nu anslutit sig till en SMS-tjänst, och vi hoppas att alla vill ansluta sig. Anslut dig genom att skicka ett SMS med texten "uvengarage" till nummer 72323. Du kommer att få ett välkomst-SMS om allt gått bra.

1/2 Vissa av rören är svårtillgängliga, vilket inneburit att arbetet drar ut på tiden. Imorse sades det att saneringsarbetet i garaget troligtvis är helt klart idag eller imorgon, då garagerenoveringen också kommer att återupptas. Därefter kommer saneringsarbetet fortsätta i andra delar av fastigheten.

Uppdatering 4 september Asbest har påträffats i garaget. Sanering kommer att ske under måndagen och tisdagen 7 & 8 september. Det pågående arbetet med pelarna skjuts under denna tid upp, och vi uppdaterar här så snart vi har information om det påverkar tider för etapperna.

Enligt kontakt med HSB finns det ingen anledning till oro över att ha vistas i garaget, och de anser att det går bra att fortsatt köra in och ut med fordon. Av säkerhetsskäl vill ändå styrelsen rekommendera att man försöker undvika garaget tills saneringen är klar, men det är fullt tillåtet att nyttja garaget på egen risk. Se bilder nedan för berörda områden.

Uppdatering 31 augusti Arbetet i etapp 1, 2 och 3 är avslutat. Etapp 4 ser däremot ut att bli försenat då bilar stått kvar, vilket förutom försenat arbete också lett till en extra kostnad för förlorad arbetstid och hyra av maskiner.

Tidigare information: Garagearbetet är uppdelat i fem etapper, och när jobbet pågår inom din etapp måste dina fordon vara flyttade därifrån. Du kan se garageplatsernas nummer på kartan nedan. När arbetet pågår i en annan etapp är det fritt att använda parkeringsplatsen, men var medveten om att det kan damma.

Alla tider är ungefärliga, och vid oväntade händelser - som att pelarna är i sämre skick än vi tidigare sett - kan arbetet komma att pågå längre än annonserat nedan. Ni får självklart hyresavdrag för tiden som parkeringsplatsen inte kan användas. Avdraget regleras i efterhand.  

Tider

Etapp 1: 3-14 augusti (v.32-v.33)
Etapp 2: 10-21 augusti (v.33-34)
Etapp 3: 24-28 augusti (v.35)
Etapp 4: 31 augusti-11 september (v.36-37)
Etapp 5: 14-25 september (v.38-39)

  • K-03_uppdaterad_P-plats_garaget_20200810.jpg
    K-03_uppdaterad_P-plats_garaget_20200810.jpg
  • Brf_Uven_skada_001.jpg
    Brf_Uven_skada_001.jpg
  • Brf_Uven_skada_002.jpg
    Brf_Uven_skada_002.jpg