SAMMANFATTNING MEDLEMSÖTEN 15 OCH 16 MARS

31 mars 2022

Den 15:e och 16:e mars hölls två medlemsmöten i föreningslokalen. Mötena var mycket välbesökta. På mötena informerade styrelsen om sitt arbete och medlemmarna hade möjlighet att ställa frågor. Här följer en sammanfattning:

Fönsterbyte. Föreningen har lämnat in en bygganmälan till Stockholm Stad som väntar på godkännande. Fönstren kommer inte förändra utseende utifrån p g a husens K-märkning. Arbetet med att få finansiering/lån har påbörjats.

Parkering och garage. Uppsägning och nya parkerings och garageavtal planeras att skickas ut i april detta för att avtalens villkor ändras så att alla får enhetliga villkor. Under våren kommer parkerings och garageinnehavare samt all som står i kö fasas in i föreningens nya digitala kösystem. Mer information om det digitala kösystemet kommer.

Laddstolpar. Föreningen har bytt samarbetspartner till Opigo. Styrelsen kommer ha möten med Opigo under våren för att i en första etapp projektera 4–12 laddplatser.

Radon. Radonmätningen är utförd! Resultatet är i stora delar redovisad till styrelsen som kommer skicka det vidare till Stockholms Stad. Endast en handfull av 125 lägenheter hade förhöjda värden och berörda medlemmar kommer kontaktas för åtgärder, vill du veta dina värden? Skicka ett mail till styrelsen@varsadden.se.

Städning. Ny städentreprenör (KEAB Group) från den 1 april.

Matavfall. Två nya matavfallsstationer har placerats ut på Fjugestagränd
2-4 och Fjugestagränd 19. Du som bor i närheten av Stjärnsundsgatan 3 kan numera sortera ditt matavfall i soprum på angiven adress. Startkitt, påsar m.m. finner du i mangelrum/tvättstugan. Tänk på att inte slänga något annat i matavfallsstationen.

Bredband. På årsmötet 2019 fick styrelsen i uppdrag att undersöka
möjligheterna till gruppanslutning för bredband. Styrelsen redovisade förslag från två leverantörer: Tele2 och Telenor. Slutgiltigt förslag kommer lämnas som proposition till årsmötet.

Container. Föreningens ambulerande container anses dyr (4000 kr/v) och missköts. Flera lösningar diskuterades: att ha en större container med vakt ett fåtal gånger per år eller inte ha någon alls, ha bytesrum/fyndrum, möjligheter att samåka till tippen samt hjälpa äldre som behöver tömma sopor.

Äppelträd. Föreningen har ett antal äppelträd som är kostsamma att beskära. Majoritet av deltagarna på mötet är positivt inställda till att ta bort vissa eller alla av dessa träd om det sker en nyplantering. Styrelsen vill på sikt förbättra beskärningen av buskar och träd generellt så vi får ett trevligare område!

Skyddsrum. Föreningens skyddsrum är nyligen besiktigade och godkända för användning av MSB-inspektör. Du som har förråd i skyddsrum: tänk på att du bara lånar det – skyddsrummet behöver kunna iordningsställas för användning inom 48 timmar. Skyddsrummen är till för alla och du kan se var ditt närmaste skyddsrum är på MSB:s hemsida (WWW.MSB.SE).

Lokaler. Styrelsen avser att göra om vissa lokaler till lägenheter. Detta skulle ge föreningen en kapitalförstärkning. För att genomföra det så behövs årsstämmans godkännande.

Tvättstuga/bastu. Styrelsen jobbar med offerter för att göra tvättstugebokningen digital, där skulle även bokning av bastun ingå.

Föreningens valberedning kan behöva utökas så anmäl ert intresse till styrelsen så får ni jobba med trevliga människor och göra en stor insats för föreningen. Det enda som krävs är att ni har ett par timmar över ett par kvällar det närmaste året. Intresseanmälan kan skickas till styrelsen@varsadden.se


Slutligen ett stort tack till alla er som deltog! Ett särskilt tack till de medlemmar ur pensionärsföreningen som gjorde i ordning fika och kokade kaffe.

Vi var så pass många att styrelsen ska se över möjligheterna att ha årsmötet i en större lokal.