Kort om läget i olika projekt september 2017

11 september 2017

Diverse underhållsarbeten

Källartrappen vid Månadsvägen 23 (B-husets innegårdssida) har bl.a. målats och den trasiga brunnen byts ut.

Värmeventilbyten i källarplan och trapphus pågår. Samtliga hus kommer att få nya värmeventiler som ersätter de som i dag är uttjänta.

Ett antal tvättmaskiner behöver bytas ut. Inköp och installation behöver dock anpassas till andra pågående arbeten.

Två stycken ytterdörrar till källarplan byts ut vid Månadsvägen 71 (innegårdssidan) och Månadsvägen 63.

Stambytet och relining i A-huset

Stambytet pågår för tillfället vid Månadsvägen 28 mot Månadsvägen 16.

Gamla värmerör i A-husets (Månadsvägen 28-16) källartak kommer att tas bort; därmed kommer rivningsarbete att pågå. Rivningen görs för att underlätta nya avloppsdragningar under stambytet och för att föreningen inte ska ha kvar rör som inte har någon funktion och som till viss del innehåller asbest.

I A-huset görs också en relining av avloppsrör i bottenplattan i källaren. Detta för att nuvarande rör är i dåligt skick. Reliningsarbetet beräknas starta under november.

Grunddränering

Entreprenören Delta Trädgårdsanläggningar AB är i stort klara med markarbeten vid Månadvägen 25-33 (B-husets innegårdssida). Det kvarstår en del lagningsarbeten t.ex. asfaltering. När det arbetet är klart kan ytterligare byggstaket tas bort från innegården.

Arbete pågår fortfarande vid Månadsvägen 16-28 (A-husets gatusida). Det kvarstår vid A-huset bl.a. en del asfalteringsarbeten, att så gräsfrö och plantera växter samt montera nya cykelställ. Förhoppningsvis kommer vi redan till våren/sommaren 2018 att kunna njuta av en nysådd gräsmatta och nya blommande buskar vid A-huset.

Sänkan utanför förskolan

Sänkan utanför förskolan (den f.d. lastkajen från tiden då konsumbutik fanns där) fylls igen. Marknivån höjs därmed och en rabatt ska anläggas. Brunnar i sänkan ska bytas ut eller tas bort eftersom de nuvarande är trasiga. Utventilen för varmluft från tvättstugan som funnits på trottoaren har flyttats in i rabatten. Kantsten mot trottoaren har flyttats in mot huset för att bredda trottoaren. Detta förbättra tillgängligheten för gående och underlättar även renhållning/vinterrenhållning.

Elektroniskt låssystem – förbättring av skalskydd pågår

Arbetet med att installera ett nytt elektroniskt låssystem för att förbättra skalskyddet pågår. Installationsarbeten kommer att ske per hus med start Veckovägen 32-44, mer information om detta kommer att lämnas ut senare. Boenden påverkas inte direkt i detta skede.

I samband med arbetet med elektroniskt låssystem kommer en del källardörrar inomhus att bytas ut till bättre säkerhets- och brandklassning än dagens dörrar.

Bokning av tvättstugor ska efter installation kunna göras via de nya informationstavlorna i trapphusen, via dator och smartphone.

Sopbehållare för hushållssopor kommer också att omfattas av arbetet med nytt låssystem. Avsikten är att samtliga boende ska få möjlighet att slänga sopor i alla sopbehållarna. Detta för att om möjligt undvika att boende ställer sopor på gatan i de fall sopbehållare inte blivit tömda och är överfyllda.

Renovering av lokal – f.d. närbutiken  

Renoveringen är avslutad. Solfilm har monterats på stora glaspartierna för att minska solens instrålning i lokalen. 

Renovering av lokal - Mon Ami

Renoveringen av lokalen Mon Ami som utfördes på grund av större vattenskador börjar nu nå sitt slutskede. Det har varit omfattande skador i lokalen och ner mot källartak utanför tvättstugan Veckovägen 4. Väggar och golv utanför tvättstugan har målats.

Vidare behöver nuvarande fettavskiljare ersättas med en ny och rengöring m.m. av utrymmet för fettavskiljaren behöver göras. Detta bedöms kunna åtgärda problem med dålig lukt från fettavskiljaren.

Det återstår en del arbeten i restauranglokalen som lokalhyresgästen ska genomföra.