Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Mötesplats HSB 5 mars

17 mars 2015 I förra veckan genomfördes det första av fyra arrangemang under parollen ”Mötesplats HSB”. Nytt med dessa träffar är att de arrangeras gemensamt för styrelserepresentanter från bostadsrättsföreningar i alla Stockholms distrikt i HSB Stockholms lokaler på Fleminggatan. Tanken är att fokusera och koncentrera tre till fyra teman till en kvällsaktivitet – något som har väckt stort intresse bland föreningarna.

Första kvällen blev en riktig höjdare med nära 100 deltagare samlade i hörsalen. Under de tre föreläsningarna fick mötesdeltagarna möjlighet att ställa frågor och mötesledare Hans Jansson, ombudsman på HSB Stockholm, dirigerade deltagare och föreläsare genom kvällens olika teman.

Först ut var Lars Hörnsten, HSB Ekonomi, som höll en föreläsning runt bokslut där åhörarna fick ta del av redovisningsregler och hur en presentation kan genomföras på stämma.

Ida Alm-Pellbäck från HSB Stockholm tog sen vid och berättade om de nya brf-webbsidorna som är på gång. Med ny design och ett nytt, lätthanterligt användargränssnitt kommer sidor och kommunikation kunna bli ännu mer tydlig.

Sist ut visade Pia Bruns från HSB Stockholm boendesocialagruppen vad deras avdelning kan göra för att underlätta för en förening och enskild medlem vid olika kritiska situationer som till exempel ett stambyte eller osämja.

Utöver föreläsningarna bjöds det på förtäring och tillfälle till mingel där några av gästerna kommenterade kvällens aktivitet:

"Ekonomiavsnittet var mycket informativt. I övrigt en bra blandning ämnen "
/Sven-Erik Wånell, HSB brf Skärsätra, Lidingö

"Kul att HSB lyfter olika kompetensområden inom organisationen"
/Åsa Dargren, HSB brf Ritstiftet, Vällingby

"Bra initiativ av HSB att tänka i nya banor, viktigt att hitta rätt mix av teman"
/Bo C. Johansson, HSB brf Garbio, Solna

"Uppskattar att HSB prövar nya mötesformer, gav en ny bra upplevelse"
/Hans Larsson, HSB brf Äpplet, Tensta

"Ekonomipresentationen var en av de bästa jag fått på HSB. Bra form att blanda ämnen - och lagom längd på föredragen"
/Kerstin Tufvesson, ordförande distrikt Norrort

Det kändes mycket bra! Nu gör vi en utvärdering bland deltagarna och fortsätter framåt, säger Attila Kriss, ansvarig på HSB Medlem - som även passar på att rikta ett stort tack till alla medverkande.

Nästa Mötesplats HSB är den 7 maj.

/Fred Åkesson, ombudsman HSB Stockholm