Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Därför står det HSB i mäklarannonserna

14 december 2017 Läser du ofta bostadsannonser har du säkert sett dem: beskrivningarna om ”trygg HSB-förening”,”HSB-förening med stabil ekonomi” och ”Uppskattad HSB-förening”

När det kommer till bostadsaffärer är det mäklarens uppgift att företräda både säljaren och köparen. Ett av tydligaste verktygen de har för att väcka intresse och ge en bra bild av hemmet är bostadsannonserna och objektsbeskrivningarna. Och där ser man ofta HSB nämnas tillsammans med positiva ord. 

– HSB står för trygghet och det är det man vill visa för kunderna. När man skriver ”välskött HSB-förening” visar man att det är en del av något större, säger Amir Najafi som jobbar på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Hägersten i Stockholm. Att skriva ut vilken sammanslutning bostadsrättsföreningen är med i annonstexten är inget måste utan mäklare bestämmer tillsammans med kunden vad man vill lyfta. Men det är väldigt vanligt att HSB lyfts fram.

Hemma i HSB har under en höstvecka gått igenom samtliga annonser på Hemnet för Stockholm där HSB nämns. Och bilden är tydlig: Bland de cirka 80 annonserna som fanns ute nämndes HSB oftast tillsammans med ord som ”välskött”, ”stabil”, ”populär”,och ”omtyckt”. För mäklare skiljer det sig inte hur man jobbar med själva affären när det kommer till HSB-bostäder.

Varför tror du att det så ofta står ”HSB” i bostadsannonser? – Det är viktigt att köparna ska känna sig trygga. Hos HSB finns det alltid proffesionell kunskap och närvaro i styrelserna i och med HSB-ledamoten. Det är en stor styrka för föreningen och det är något kunden kan känna nytta av i form av tydliga underhållsplaner och liknande, säger Amir Najafi. Bostadsrättsföreningar som inte är medlemmar i HSB kan givetvis också ha den kunskapen – men för en köpare kan det vara tryggt att HSB finns med.

– Vi skriver nästan alltid ut att det är en HSB-förening, säger Amir Najafi. – Det handlar om att kunderna uppfattar HSB som något stabilt. Det är den stora styrkan för köparna. Att HSB är en del av något större – och att föreningarna inte lämnas ensamma.